ANNONCE

Bilforsikring: Sådan undgår du at rende ind i en dyr bøde

9. december 2018 05:56 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Det kan koste dig dyrt, hvis du ikke har styr på detaljerne omkring din bilforsikring. Bliv klogere på den obligatoriske ansvarsforsikring her.

Bilforsikring: Sådan undgår du at rende ind i en dyr bøde
Det er obligatorisk at tegne en bilforsikring og fra 1. januar 2019 vanker der bøder, hvis ikke man har styr på sin ansvarsforsikring til bil. Arkivfoto.

Der er ingen vej udenom i forhold til bilforsikring.

For at en bil kan blive lovligt indregistreret, skal den nemlig forsikres – det er et lovkrav ifølge FDM.

Alligevel kører der kører ifølge organisationen omkring 50.000 biler rundt uden den obligatoriske bilforsikring.

Indtil 1. januar 2019 har dette kunnet lade sig gøre uden nævneværdige konsekvenser.

Bilforsikring: Dagbøder for forglemmelse

Med skiftet til år 2019 vil der dog blive gjort op med de mange glemsomme bilister.

Herefter kommer det nemlig til at koste dagbøder på 250 kroner, hvis man ikke har styr på forsikringspapirerne.

Årsagen til, at den nye sanktion er blevet vedtaget, er, at udgifterne til erstatning for skader forvoldt af køretøjer uden ansvarsforsikring er på omkring 45 millioner kroner om året.

Det er en udgift, der i dag betales af de bilister og motorcyklister, som rent faktisk har tegnet en forsikring.

– Vi mener, det er urimeligt, at de bilister, der overholder loven og har tegnet ansvarsforsikring, skal betale for de bilister, som ikke gør, siger juridisk konsulent i FDM, Dennis Lange på organisationens hjemmeside.

Bilforsikring forvirrer danskerne

Den relativt høje andel af bilerne på vejene, der kører rundt uden ansvarsforsikring skyldes muligvis, at mange danskere ikke rigtig har styr på reglerne omkring bilforsikring.

Newsbreak.dk har således tidligere skrevet om en undersøgelse fra Gallup, der viser, at rigtig mange danskere ikke har sat sig ind i reglerne.

– Vi ved godt, at bilforsikringen og de mange tilvalgs-muligheder kan være svære at gennemskue. Derfor arbejder vi hele tiden på at gøre forsikring og forsikringsvilkår lettere at forstå. For det er et stort problem, når så mange har svært med at svare på, hvordan deres forsikring dækker. Det betyder nemlig, at alt for mange risikerer at køre rundt uden den dækning, de har brug for, sagde Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring, dengang i forbindelse med undersøgelsen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu