ANNONCE

Bilist fik privatbesøg af politiet

1. april 2020 09:13 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Flere bilister har kørt alt for hurtigt for tiden.

Mens flere danskere arbejder, og er meget, hjemme, er der færre biler på de danske veje. Det giver bedre plads, og det giver måske nogle bilister den idé, at hastighedsgrænserne er sat ud af spil,

Det er dog ikke tilfældet, og det er da også uvist, om det var derfor, en bilist den 20. marts blev målt til hele 217 kilometer i timen på Rømøvej ved Skærbæk, men sikkert er det, at farten fik Syd- øg Sønderjyllands Politi til at reagere.

Artiklen fortsætter under videoen.

En sådan fart koster en ubetinget frakendelse af kørekortet, og politiet har valgt at eksekvere frakendelsen hurtigst muligt. Politiet skriver i en pressemeddelelse, at man i den forbindelse har kigget på Færdselsloven, særligt §130 og §126 stykke 10 og 11. De to paragraffer giver til sammen politiet mulighed for at inddrage kørekortet fra en bilist, indtil vedkommende har haft sin sag for vanvidskørsel for retten.

“Vi har i Syd- og Sønderjyllands Politi i to år praktiseret at enten inddrage førerretten straks eller hurtigst muligt efter en måling. Alt efter om målingen er foregået på laser eller videovogn, eller om den er sket i en af vores ATK-vogne. Det sker ved 100 procent overskridelse, hvor hastigheden er højere end 100 km/t. eller på motorvej mere end 200 km/t”, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Bilist fundet

I den pågældende sag fra Rømøvej var det ikke bilens ejer, der kørte 217 kilometer i timen, men politiet har nu fundet føreren, der bor i Sydøstjyllands Politikreds. Vedkommende har haft besøg af politiet og har fået sit kørekort inddraget administrativt.

Politiet skriver i øvrigt, at man i omkring 10 tilfælde har taget kørekortet fra en bilist i forbindelse med vanvidskørsel, og man i perioden 25. marts til og med 27. marts mødte 13 bilister, der kørte så hurtigt, at de står til en betinget frakendelse af kørekoret.

Det er derudover ikke kun i Syd- og Sønderjyllands Politikreds, at politiet møder bilister, der kører alt, alt for hurtigt for tiden. Du kan læse om flere eksempler i galleriet til denne artikel.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu