Bilist ville undvige rådyr: Men så gik det helt galt

6. oktober 2018 19:36 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En bilist kørte fredag aften ind i et træ.

Fredag aften kørte en bilist ind i et træ på Skanderborgvej i Hinnerup. Den 42-årige mand, der førte bilen, forsøgte at undvige et rådyr, der pludselig dukkede op foran ham på vejen, oplyser Østjyllands Politi.

Se mere video hos Local Eyes.

Da manden forsøgte at undvige dyret, endte hans bil ved et uheld i først grøften og derefter inde i et træ, hvor der ifølge videobilleder fra stedet faldt flere grene ned over personbilen.

Bilisten blev kørt til kontrol på skadestuen efter solouheldet, der skete omkring klokken 20 fredag. At der lige præcis dukkede et rådyr op foran manden er på ingen måde besynderligt. Det er nemlig – som Newsbreak.dk tidligere har skrevet – sæson for den slags.

Pas på dyrene

Dyrenes Beskyttelse advarede tidligere på ugen i en pressemeddelelse mod netop, at det er sæson for, at større dyr som hjorte bevæger sig ud på vejbanerne – og bad i samme ombæring bilisterne om at være ekstra opmærksomme.

Sidste år modtog Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 i alt 8.858 henvendelser om påkørte hjorte, og en tredjedel af disse henvendelser kom i oktober, november og december.

– I efteråret begynder den kedelige højsæson for påkørsler af hjorte. Det er derfor vigtigt at være ekstra opmærksom, når lyset er svagt, så vi kan undgå ulykker. Mange af påkørslerne sker tidligt om morgenen og sidst på aftenen, men det skyldes, at der også er flere biler på vejene på disse tidspunkter. Dyrene færdes hele natten, så som bilist skal man være ekstra opmærksom både i skumring og helt mørke, siger Michael Carlsen, biolog i Dyrenes Beskyttelse.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu