ANNONCE

Bilister advarer: Disse vejskilte er farlige

10. december 2018 15:34 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Der kommer flere og flere lysende reklameskilte op ved de danske veje - men det er dårligt for trafiksikkerheden, mener FDM og Rådet for Sikker Trafik.

Rigtig mange danske bilister har formentlig stødt på et eller flere lysende reklameskilte ved vejen.

Står det til at FDM er der brug for mere regulering på netop det område, da de lysende vejskilte udgør en risiko for trafiksikkerheden.

Det fremgår af FDM’s hjemmeside.

– Der er ingen faste regler for placering af reklameskilte, og der kommer stadig flere langs vejene. Det er en rigtig dårlig idé, især på strækninger, hvor der sker meget i trafikken – f.eks. vognbaneskift, lysregulering og bløde trafikanter. De reklamer, du ser på skiltene, er konstrueret til at stjæle din opmærksomhed, der dermed tages fra trafikken og vejene, og det øger risikoen for ulykker, siger juridisk konsulent i FDM, Dennis Lange, til organisationens hjemmeside.

Administrerende direktør i Rådet for Sikker Trafik, Mogens Kjærgaard Møller, er enig.

– Vi opfordrer til, at kommunerne tænker sig om, inden de sætter dem op. Reklamerne fanger øjets opmærksomhed, så de bør ikke sættes op komplekse steder i trafikken. Sker det alligevel, må politiet sørge for at få dem fjernet, siger Mogens Kjærgaard Møller til FDM’s hjemmeside.

I galleriet ovenfor kan du se, hvilke nye trafikskilte du tværtimod skal være meget opmærksom på.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu