ANNONCE

Bilister får opsang: Kør pænt på disse veje

21. april 2020 15:55 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Bilister bør udvise hensyn og sænke farten ved skoleveje, mener Rådet for Sikker Trafik.

I takt med genåbningen af landet er der kommet flere skoleelever tilbage i trafikken. Og det er med omtanke på deres ve og vel, at Rådet for Sikker Trafik anbefaler bilister at vise hensyn og sænke farten ved skoleveje. Det skriver rådet i en pressemeddelelse.

Midt- og Vestjyllands Politi har den seneste tid netop haft fokus på netop skolevejene, fordi landets skoler er åbnet op igen for de mindste elever.

Vær opmærksom på børn

Fra onsdag den 15. april begyndte de danske skoler så småt at åbne for de yngste elever igen. Det betyder, at der igen vil være børn at se i trafikken omkring landets skoler.

Rådet for Sikker Trafik appellerer derfor til bilister, der færdes på skoleveje, om, at de udviser et særligt hensyn.

– Det er vigtigt, at vi alle husker på, at nu er der igen børn på vej til og fra skole, som har brug for vores opmærksomhed. Sænk farten, læg mobilen væk, og vis hensyn til de børn og forældre, der nu igen færdes på skolevejene, siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Det bliver også understreget, at der heller ikke er skolepatruljer ved flere skoler til at guide de yngre trafikanter bedre igennem trafikken, fordi de ældste klassetrin endnu ikke er mødt ind på skolerne endnu. Det bør være endnu en grund til at være varsom på skolevejene.

Mange kører for stærkt

I en undersøgelse har knap hver femte – 18 procent – erkendt, at vedkommende har kørt for stærkt inden for de seneste tre måneder på en skolevej. 1226 bilister blev spurgt i undersøgelsen, der blev lavet af Epinion på vegne af Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring.

Faktisk er det også det billede, politiet har af trafikken på skoleveje. Midt- og Vestjyllands Politi har fra mandag været til stede ved flere skoleveje, hvor de har holdt øje med bilisterne.

– Det er både biler og lastbiler, der kører for stærkt. På en enkelt kontrol i nærheden af en skole sigtede vi 52 personer for at køre for stærkt, og 11 fik et klip i kørekortet. Vi vil i den kommende tid være til stede på flere skoleveje for at skabe tryghed og for at minde trafikanterne om, at de skal overholde hastighedsgrænserne og vise hensyn til skolebørnene, siger Henrik Glintborg, vicepolitiinspektør, Midt- og Vestjyllands Politi.

Ligeledes understreges det af Rådet for Sikker Trafik, at de yngste børn kan reagere mere impulsivt i trafikken, og med en høj fart kan det være svært at opdage barnet, før det er for sent.

En unormal aflevering

Rådet for Sikker Trafik rådgiver også trafikanter til at være særligt opmærksomme, fordi skolerne har nye krav til, hvordan børnene bliver afleveret, hvis de er i følgeskab med en voksen.

Det kan blandt andet betyde, at bilister, der benytter sig af skoleveje, vil opleve, at der er børn og voksne andre steder end dér, hvor de plejer at være, når skoledagen starter.

Midt- og Vestjyllands Politi er også klar over, at det ikke kun er bilister på og omkring skolevejene, der skal holdes øje med, men også forældrene selv, der sætter deres børn af. Politiet forklarer, at deres arbejde – ligesom ved skolestarterne i august – har fokus på, at forældre skal mindes om, hvordan man kører mest hensynsfuldt, når man afleverer sit barn i skolen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu