Bilister tog billeder af ulykke – dem tog politiet billeder af

28. september 2017 09:58 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Havde du kameraet fremme 21. juni? Så skal du måske også have tegnebogen frem.

Fra ulykken 21. juni. Video: Local Eyes.

Mobiltelefoner og deres kameraer optager i disse moderne tider mangt og meget. For nogle af de personer klar med fingeren på udløser knappen, bliver noget mere end et billede nu udløst: Nemlig en bøde fra politiet.

To lastbiler bragede 21. juni sammen på motorvejen Bramdrupdam ved Kolding.

Den ulykke kom til at påvirke trafikken i timer; vejen var spærret længe ligesom flere følgeulykker kom i kølvandet på ulykke nummer et.

– To lastbiler med trailere er kørt sammen – den ene af dem er fyldt med jernplader, fortalte vagtchef Jørn Lindhardt dengang til Newsbreak.dk.

En person blev hårdt kvæstet ved ulykken.

Se mere video hos Local Eyes.

Det må man ikke

En del af de personer, der kørte forbi uheldet, mente, at det skulle foreviges på en håndholdt mobil. Det må man ikke. Derfor vil politiet nu straffe de personer, som etaten kan identificere. Og det er en del af dem.

Politiet tog billeder af 30 af de bilister, der hang ud af vinduerne med mobilenerne – af dem er det lykkedes at identificere 16 personer.

Skrækkeligt

– Jeg synes, det er skrækkeligt at man tager billeder af folk, der er kørt galt. Flere af dem stoppede faktisk helt op og tog billeder fra deres bil, siger politiinspektør Morten Anker Jensen, til DR.

De kan ifølge politiinspektøren se frem til en bøde på 1500 kroner.

Farligt for andre bilister

Morten Anker Jensen mener også, at situationen skabte farlige situationer for de andre bilister, der ikke havde travlt med at tage billeder af ulykken.

– Ofte vil politiet ikke have overskud til at kontrollere den forbikørende færdsel ved en ulykke. Men ved ulykken i juni tog oprydningen flere timer, og derfor var der tid til, at ordensmagten kunne rette linsen mod de fotograferende bilister, siger Morten Anker Jensen.

Bøderne er givet for brug af håndholdt mobil under kørsel.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu