ANNONCE

I sorg: -Min far er død

17. september 2020 07:46 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Teknologi-kæmpens far er død, bekræfter Gates selv.

I sorg: -Min far er død
Bill Gates' far Bill Gates er død. Foto: Scanpix

Microsoft-stifteren Bill Gates sørger over sin far, der mandag sov fredfyldt ind omgivet af sin familie. Det skriver Gates junior på sin officielle blog. 

– Min fars død var ikke uventet. Han var 94 år og havde skrantende helbred, skriver Bill Gates om sin far, der bar samme navn.

Selvom han ikke direkte var involveret i sønnens teknologi-arbejde med Microsoft, så har senior alligevel spillet en stor rolle for, hvordan sønnens arbejdsliv har udformet sig.

– Folk plejede at spørge, om min far var den rigtige Bill Gates. Sandheden er, at han var alt det, jeg prøver at være, skriver Gates jr.

Faderen var advokat – og endda en virkelig arbejdsom og dygtig en – i hjembyen Seattle, og Bill Gates mindes sin far som en af de mest flittige og uprætentiøse mennesker, han kender. For eksempel var hans officielle navn William Gates II, men han brugte aldrig “II”, fordi det så oppustet ud. Nuværende William Gates bruger heller ikke III.

Bill Gates skriver, at den gigantstore velgørenhedsorganisation Bill & Melinda Gates Foundation aldrig havde været, hvad den er i dag, havde det ikke været for førstnævntes far. Han sad i bestyrelsen.

– Gennem min barndom lærte han og min mor mig håndgribeligt, hvad gavmildhed er. Gennem hvordan de brugte deres tid og ressourcer, skriver Gates.

Familien oplyser ikke, hvad Bill Gates senior døde af.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu