Billede viser dræbt dansker i Syrien

8. marts 2013 15:20 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Billede viser dræbt dansker i Syrien
Billede mangler

De seneste dages rygter og oplysninger på Facebook-sider om en 30-årig danskers død i Syrien, viser sig nu at holde vand. Berlingske er besiddelse af et foto af liget af den 30-årige K.S., og en nær bekendt bekræfter over for b.dk, at fotoet forestiller K.S.

 

»Jeg er 99,9 procent sikker, medmindre han har en tvillingebror i Syrien,« siger den afdødes bekendte.

Udenrigsministeriets Borgerservice, der har været på sagen i flere dage, kunne fredag eftermiddag stadig ikke bekræfte, at den 30-årige konvertit er dræbt i Syrien.

K.S. – mandens fulde navn er Berlingske bekendt – konverterede til islam som 18-årig og har i en årrække været i søgelyset hos Politiets Efterretningstjeneste (PET) som en del af det militante islamistiske miljø i København. 

Det er ikke kendt, hvor længe K.S. har opholdt sig i Syrien, men ifølge PET tiltrækker konflikten i Syrien danske islamister, der vil ned og kæmpe på oprørernes side – enten de religiøst moderate eller de ortodoks-islamistiske grupperinger.

For en måned siden blev en anden dansk hellig kriger, den danske fange fra USAs terrorfængsel, Guantanamolejren i Cuba, Slimane Hadj Abderrahmane, meldt dræbt på slagmarken i nærheden af den syriske hovedstad Damaskus.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu