Billedserie: Her er der garanti for hvid jul!

8. december 2012 09:33 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Billedserie: Her er der garanti for hvid jul!
Billede mangler

Julen er specielt festlig i Grønland. Den fejres med mange levende lys og et hav af de for Grønland karakteristiske, rød-orange julestjerner.

I byerne tændes lysene på juletræerne 1. søndag i advent, hvilket giver anledning til ekstra hygge hos de fleste familier med juleklip, gløgg og julegodter. I de fleste byer opstilles et juletræ, der er bestilt for længe siden, og sejlet op fra Europa. Så samles man, når juletræet tændes første gang og synger.
Det er almindelig skik, at børn – såvel som de lidt ældre især i bygderne – juleaften synger foran byens huse og herefter beværtes rundhåndet med julegodter af beboerne. Ofte er den grønlandske julehimmel også fuld af smukt nordlys, så man på alle måder kan kalde julen for en lysets fest i Grønland.
Garanti for hvid jul

Julen er altid hvid i Grønland. Hvert eneste år. Kirkerne i alle byer og bygder er stuvende fulde i juledagene, og der holdes prædikener og synges samler både på grønlandsk og dansk. Juleaften står menuen i nogle hjem på flæskesteg og and, mens andre foretrækker grønlandsk lam, moskus eller rensdyr, alk og ryper, alt efter hvor i Grønland man bor – lam i syd, rensdyr i nord.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu