ANNONCE

Køber du sådan ind på nettet risikerer du at blive snydt

20. december 2018 14:43 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Er du på jagt efter billige vinterstøvler, skal du huske, at et godt tilbud kun ér godt, hvis det er ægte. Det er alle tilbud ikke.

Køber du sådan ind på nettet risikerer du at blive snydt
Er du typen, der jager gode tilbud på nettet, bør du være varsom. De billige vinterstøvler, du overvejer at købe, kan koste dig mere end de penge, de er udbudt til.

Vinteren er en årstid, der kan kræve godt fodtøj, og derfor er vi danskere selvfølgelig på jagt efter billige vinterstøvler. Det ved producenterne af fodtøj, men det ved svindlerne også.

Det er svindlere svindlere, der giver sig ud for at drive rigtige forretninger, der blandt andet sælger billige vinterstøvler, men som i virkeligheden ernærer sig ved fup og svindel.

Svindlernes arbejdsform minder på mange måder om den, de “rigtige” butikker bruger. De får dig ind på deres hjemmeside med annoncer på eksempelvis Facebook, og så krydser de ellers fingre for, at du falder for deres gode tilbud.

Det er dog ikke kun forhandlere af billige vinterstøvler, der får konkurrence af svindlere. Danske Lego er et af de mange brands, der bliver misbrugt af svindlere, hvilket er et forholdsvist nyt fænomen i Danmark. Svindlerne, der arbejder på det danske marked, har indtil nu mest misbrugt brands som Nike og andre virkelig store mærker, men på det seneste er danske Lego altså også blevet misbrugt.

– Det er ikke et nyt fænomen for os, men omfanget er stigende. Det er meget naturligt, har Roar Rude Trangbæk, pressekontakt hos Lego, sagt til Newsbreak.dk.

Han råder folk til at være naturligt skeptiske, hvis de ender på en hjemmeside, der ser ud til at sælge Lego til meget, meget lave priser.

– Vi råder forbrugerne til at gøre, hvad de kan. Kigge på butikkerne, er de ægte eller falske? Det kan være, de har urealistisk lave priser. Når noget lyder for godt til at være sandt, så er det det, siger han til Newsbreak.dk.

Billige vinterstøvler kan blive en dyr fornøjelse

Det samme råd gør sig gældende for dem, der er på jagt efter billige vinterstøvler, og det er vigtigt, at du ikke falder i fælden af flere årsager.

Hvis du handler hos en fupbutik, betyder det ikke nødvendigvis, at du går glip af en vare. Det kan godt være, du får et eller andet med posten, men oftest er det et dårligt kopiprodukt. Hvad værre er, bliver oplysninger om din person, din adresse og dine kreditkort samlet ind på siderne og solgt for småpenge til senere svindelbrug.

Det er derfor vigtigt, at du som forbruger optræder kritisk og med en sund skepsis, når du i jagten på billige vinterstøvler støder på et tilbud, der måske er for godt til at være sandt.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu