ANNONCE

Billigere japanske varer på vej til Danmark

20. februar 2012 12:48 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Billigere japanske varer på vej til Danmark
Billede mangler

Prisskiltet på Toyotaen eller Nintendo Wii’en får et nyk nedad i Danmark, mens japanerne kan sætte tænderne i billigere svinekød.
Det bliver konsekvenserne af den frihandelsaftale mellem EU og Japan, som handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) lige nu er i Tokyo for at forhandle hjem.
“Det vil betyde, at Japan kan sælge varer som biler og elektroniske produkter som computere og telefoner billigere til Europa til fordel for blandt andre danske forbrugere,” siger hun i en pause mellem forhandlingerne til Newspaq.
I Japan forhandler hun med udenrigsminister Koichiro Gemba og handelsminister Yukio Edano om lavere toldsatser, og om at fjerne bureakratiske hindringer for fri handel mellem markederne.
For EU-landene betyder aftalen en økonomisk gevinst på 29 millioner euro.
Danmark eksporterer for 17,1 milliarder kroner til Japan om året. Og det beløb vil stige, når danske varer som svinekød og pelsværk får bedre konkurrencevilkår, fortæller ministeren. Den øgede eksport betyder flere arbejdspladser i Danmark.
“Japanerne vil opleve en langt større reduktion af deres toldsatser, blandt andet på fødevarer. Og da Danmark især eksporterer meget svinekød til Japan, vil det kun gavne os herhjemme. Vi sælger mange forarbejdede fødevarer som skinke på dåse, men japanerne vil også gerne have frisk svinekød, og det betyder, at vi kan skabe endnu flere arbejdspladser,” siger ministeren.
Pia Olsen Dyhr, der indledte sin ministerkarriere med at afskedige de fem eksportambassadører til de såkaldte BRIK-lande Brasilien, Rusland, Indien og Kina, rejser efter Japan videre til Kina, hvor hun skal åbne et stort testcenter for vedvarende energi.
Hun skal ligeledes mødes med en stor forsamling af private kinesiske investorer, som netop har valgt Danmark som base for deres investeringer i Europa. En stor mulighed for at tiltrække yderligere investeringer til Danmark og dermed fastholde job og virksomheder i DK.
“Jeg skal diskutere med en række investorer, som er interesserede i at bruge penge i Danmark inden for vedvarende energi, it, design. De er interesserede at komme til Europa og skal ikke bare placere sig et tilfældigt sted. De skal vælge at placere deres virksomheder i Danmark, så vi kan få nye job,” siger Pia Olsen Dyhr.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu