ANNONCE

Billist på flugt havde nær ramt cyklister

13. december 2019 08:18 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Politiet søger vidner, der har set mandens kørsel.

Nordsjællands Politi søger vidneudsagn, der kan dokumentere hvor vanvittigt en billist opførte sig, da han natten til lørdag 7. december forsøgte at stikke af fra politiet.

Politiet skriver i en pressemeddelelse, at betjente bevidnede mandens kørsel, og at den 51-årige mand blev anholdt og sidder varetægtsfængslet i sagen frem til 19. december.

Ville ikke standse

Alligevel vil man fra politiets side gerne have samlet flere udsagn ind, der kan være med til endeligt at fortælle historien om, hvad der egentlig gik for sig på Kongevejen i Helsingør.

– Selv om vi selv bevidnede bilistens kørsel under eftersættelsen, vil vi gerne styrke sagen imod ham, idet der var tale om fuldstændig hensynsløs og uacceptabel kørsel, som forvoldte fare for andres liv og førlighed, siger efterforskningsleder politikommissær ved Nordsjællands Politi, Jakob Rahbek, i pressemeddelelsen.

Sagen startede 7. december klokken 01.25. Her blev en koksgrå Audi af politiet anmodet om at standse, og da føreren af bilen ikke gjorde det, startede der en biljagt.

Politiet skriver, at Audien i løbet af biljagten gentagne gange var ved at ramme både cyklister og modkørende billister. Biljagten skete i sydlig retning på Kongevejen og fortsatte gennem Gurre, Nygaard, Skibstrup, Saunte og videre ad Nrd. Strandvej. Politiet oplyser, at det var her, flere billister måtte undvige manden i Audien, og en ulykke.

Fuld og fængslet

Biljagten sluttede, da manden kørte galt klokken 01.35. Herefter blev han anholdt og sigtet for at forvolde fare for andres liv og førlighed.

Mandens promille er blevet målt til at være over det tilladte. Ifølge politiet kan det være med til at forklare, hvorfor manden ikke ønskede at standse, da han blev bedt om det.

Med efterlysningen håber politiet at kunne komme i kontakt med de personer, der var i nærkontakt med manden i forbindelse med biljagten, hvor altså både cyklister og billister måtte undvige.

Manden sidder varetægtsfængslet frem til 19. december 2019.

– Med varetægtsfængslingen har vi fået tid til at arbejde videre med efterforskningen af sagen, og selv om vi allerede har talt med enkelte vidner, vil vi gerne i kontakt med flere. Blandt andet vil vi gerne høre fra nogle unge mennesker, som kom gående på fortovet på Kronborgvej, kort inden bilen forulykkede, siger politikommissær Jakob Rahbek.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu