ANNONCE

Bilsalg sætter rekord: Her er de mest solgte

1. april 2019 12:38 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Danskerne er vilde med at købe nye biler - og marts satte en imponerende rekord.

Der er efterhånden forårsfornemmelser i luften. Kalenderen siger 1. april – og for bilsælgere betyder det, at det månedlige salg for marts nu er opgjort. Og på mange måder har marts været en måned, som de danske bilhuse nok sent vil glemme.

Der er nemlig rullet 26.323 nye personbiler ud på de danske veje i marts, hvilket er mere end 6.500 flere biler end i samme periode sidste år. Det betyder, at salget er steget med en tredjedel. Og kigger man på årets første tre måneder – så er salget af personbiler 16 procent højere end sidste år. Så er du en af de danskere, som har købt en af de 66.288 personbiler, der er solgt i år – så er du med til at skrive rekord.

– Der har de seneste måneder været udsigt til afgiftsstigninger på en lang række bilmodeller. Det har fået forbrugerne til at købe biler i februar og marts, hvilket har resulteret i et rekordhøjt salg. Folketinget (Regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet) greb lykkeligvis ind og holdt bilafgifterne uændret og dermed forbrugerne skadesløse, hvilket de ansvarlige partier bag aftalen naturligvis skal have ros for, siger Gunni Mikkelsen, der er direktør hos De Danske Bilimportører i en pressemeddelelse.

De danske bilimportører oplyser samtidig, at salget af Elbiler allerede er nået 1006 biler – det tal var til sammenligning 1545 i hele 2018.

I galleriet øverst kan du se hvilke ti biler, der var de mest solgte i marts 2019.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu