Bilsalget rammer en ny rekord

6. februar 2013 10:48 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Bilsalget rammer en ny rekord
Billede mangler

Vi kan tilsyneladende ikke få biler nok. Efter et sløjt salg i december tog salget af personbiler påny fart i januar, som blev den bedste salgsmåned nogensinde for bilbutikkerne.

Det er de små, billige biler, der driver salget, som kom op på 14.746 nye biler i januar.”De private forbrugeres ønske om gennem køb af en ny bil at investere sig til lavere, daglige transportomkostninger er helt dominerende i markedet, og vi oplever, at efterspørgslen er endog meget kraftig,” siger Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

Det ser dog anderledes ud blandt firmakunderne.

“I december trak et vigende firmabilsalg totalmarkedet ned. Salget til virksomhederne ligger fortsat på et lavt niveau i januar, men den kraftige private efterspørgsel mere end opvejer det faldende firmasalg,” siger Bent Mikkelsen.

Der er dog en lille fremgang på 25 solgte varebiler i forhold til januar i fjor. Derimod er der tale om et kraftigt dyk i indregistreringen af nye lastbiler på 38,1 procent i januar – svarende til et fald på 430 biler fra januar 2012.

De mest solgte biler til private var de små modeller Volkswagen Up, Toyota Aygo og Kia Picanto. I dette segment blev der solgt tæt på 10.000 biler i januar.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu