Biltyve hærger overalt: Dette går de efter

22. marts 2019 06:05 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

De danske bilejere er i stigende grad udsat for indbrud i biler.

Fyns Politi meldte torsdag ud, at de havde haft ikke mindre end ni biltyverier i løbet af onsdagen. Og de mange biltyverier er desværre ikke en enlig svada, der hærger Fyn. Derimod er det en bølge, der rammer hele landet.

Men alt efter hvor i landet du bor, så har tyvene et vidt forskelligt udgangspunkt. På Fyn var de mange indbrud i biler umiddelbart ikke en givtig forretning for de listige tyve. Derimod var der en enkelt borger, der fik sig noget af en overraskelse i form af en håndskreven note, skriver Fyns Politi i deres døgnrapport.

– Næste gang må i godt have noget i bilen, vi kan bruge, tak.

Langt størstedelen af de mange biltyverier var foregået på Anemonevej i Odense SØ.

Ribber bilerne

Men andre steder i landet går tyve mere målrettet efter en helt bestemt type biler, men det er ikke på grund af udsigten til håndører og mobilopladere, men derimod er det noget helt andet, som tyvene går efter.

Der er nemlig opstået en bølge, hvor professionelle biltyve går direkte efter luksusbilerne, når de skal på jagt efter tyvekoster. Men tyvene er slet ikke interesseret i at stjæle de dyre luksusbiler, men derimod blot at ribbe dem for indhold.

Og metoden er den samme, når tyvene ankommer til de dyre biler. Der er en stor gut, som holder vagt, mens en lille og fingernem gut bryder ind i bilen. Når bilen først er åbnet, så forsvinder rat, airbags og navigationsanlæg ned i en rygsæk.

Et landsdækkende problem

FDM skriver i en pressemeddelelse, at det særligt er Nordsjælland, der er plaget af de mange tyverier, da der er 5,3 indbrud per 1000 indbygger. Kigger man rundt i landet vil man se, at det samme tal i Østjyllands Politikreds er blot 4,2 indbrud – og til sammenligning er det samme tal i København 3,6.

– Tidligere stjal tyvene hele bilen, men det er blevet meget sværere, så i dag stjæles flere løse og faste ting fra bilerne. Når vores politikreds er hårdest ramt, så skyldes det, at vi har mange indbyggere med høje indkomster og derfor også ofte dyrere biler, der er tyvenes foretrukne. Vi kan se, at indbruddene i biler er mere udbredte i de områder i vores kreds, der har høje indkomster, fortæller politiinspektør ved Nordsjællands Politi, Lau Thygesen, i pressemeddelelsen.

De opsigtsvækkende tal viser også, at det særligt er airbags, navigationsanlæg og forlygter, som tyvene går efter.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu