ANNONCE

Bipollen: Derfor skal du spise de gule klatter

18. juni 2020 16:13 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Bipollen bliver brugt i kinesisk medicin, da der er massevis af fordele ved at indtage det.

Det er ikke sikkert, at du er klar over, hvad man egentlig bruger bipollen til. Faktisk kan det bruges til mange ting – alt fra smoothies til oven på din skyr om morgenen.

Grundene til hvorfor du burde overveje at tilføje bipollen til din kost er mange, skriver Good Housekeeping. Dem kan du læse mere om i galleriet ovenfor.

Beskrivelsen af, hvad bipollen egentlig består af, får nok ikke dit mundvand til at løbe. For det er en blanding af biernes spyt, nektar og planternes pollen, der samles på biernes bagben. Derefter transporterer bierne det hjem til bikuben, hvor det opbevares i bikager, mens det fermenterer.

Da mange planter har pollen kan variationen af bipollen være meget forskellig. Generelt indeholder bipollen dog oftest proteiner, C-vitamin, carotenoider og lipider.

Du skal tage dig en smule i agt, før du kaster dig ud i at dekorere din acaibowl eller din havregrød med bipollen, for du kan risikere at få en allergisk reaktion. Hvis du ved, at du er allergisk over for pollen, så skal du ikke forsøge at spise bipollen.

Desuden har tidligere studier vist, at bipollen heller ikke fungerer optimalt med blodfortyndende medicin, ligesom man også bør undgå det, hvis man er gravid, da der før er flere, der har oplevet livmoder sammentrækninger som følge af bipollen.

Hører du ikke under én af de ovennævnte grupper, skulle der være en række fordele ved at spise bipollen.

I galleriet ovenfor kan du se, hvad de er.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu