ANNONCE

For 23 år siden blev Birgitte voldtaget og dræbt – men hvem gjorde det?

4. december 2018 15:23 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

I tv-serien "Hvem dræbte Birgitte?" forsøges et af de største mysterier i norsk kriminalhistorie opklaret.

For 23 år siden blev Birgitte voldtaget og dræbt - men hvem gjorde det?
Birgitte Tengs blev 17 år gammel. (Foto: Scanpix)

Den 5. maj 1995 blev den sidste i den dengang 17-årige Birgitte Tengs’ liv.

Klokken 9 om morgenen dagen, lørdag den 6. maj 1995 blev hun fundet af en landmand i et buskads. Voldtaget og dræbt. Gerningsmanden er aldrig blevet fundet. I den norske serie “Hvem dræbte Birgitte?”, der har premiere på DR2 tirsdag den 4. december, forsøger man nu én gang for alle at finde drabsmanden i én af de mest omtalte norske kriminalsager nogensinde.

Birgitte Tegns havde været til fest i forsamlingshuset Karmel i den lille by Avaldsnes på øen Karmøy. Efter festen besluttede hun sig for at tage i byen i Kopervik. Hun blev fulgt til busstationen, men den sidste bus var netop gået.

Hun fik istedet et lift af tre unge kvinder, der var på vej til Kopervik for at tjekke nattelivet ud. De parkerede i et parkeringshus i centrum af byen, hvor deres veje skiltes. Mens de tre unge kvinder fandt en beværtning, drog Birgitte Tengs mod byens strøg. Her mødte hun i løbet af en times en række bekendte, nogle snakkede hun med, andre hilste hun på.

Siden så ingen hende i live. Og der skulle gå næsten to år, før den person, man formodede havde dræbt Birgitte Tengs, blev pågrebet. Det skriver norske KK.

Fætteren blev dømt for mordet på Birgitte Tengs

Den 8. februar 1997 blev Birgitte Tengs’ fætter sigtet i sagen. Fætteren, en populær 19-årig mand fra lokalområdet, blev generelt beskrevet som en fin fyr, der var dygtig i skolen. Kunne det virkelig passe, at han havde dræbt sin kusine?

Det kunne det ifølge politiet godt – for fætteren tilstod i marts 1997 drabet. Der var ingen tekniske beviser, der knyttede fætteren til gerningsstedet, men alligevel blev han i november 1997 idømt 14 års fængsel for mordet på sin kusine. Han havde ellers trukket sin tilståelse tilbage i august 1994.

Senere bliver Birgitte Tengs’ fætter både frifundet, dømt til at betale erstatning til Birgittes forældre og får medhold ved menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg – han ender med at blive tilkendt 1,2 millioner norske kroner i erstatning.

Siden er ingen hverken blevet sigtet eller dømt i sagen – som der nu sættes fokus på igen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu