Birthe Rønn Hornbech genopstiller ikke

9. marts 2012 13:51 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Birthe Rønn Hornbech genopstiller ikke
Billede mangler

Folketingsmedlem og tidligere minister Birthe Rønn Hornbech (V) forlader Folketinget ved næste valg.
Det skriver Dagbaldet Køge.
“Køres valgperioden ud, vil jeg være 72 år til den tid. Jeg vil gerne have mere tid til at skrive og holde foredrag, og skal det nås, mens jeg er frisk, er det tid at forlade Christiansborg,” siger Birthe Rønn Hornbech.
Birthe Rønn Hornbech blev uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet i 1971, og i de følgende godt 20 år gjorde hun karriere ved politiet.
Her oplevede hun at blive politifuldmægtig i Roskilde, tilknyttet Rigspolitichefen, udnævnt til vicepolitimester og sideløbende undervise på Politiskolen.
I 1976 blev Hornbech folketingskandidat for Venstre i Køgekredsen, Roskilde Amtskreds, og ved folketingsvalget i 1984 blev hun første gang valgt i Folketinget.
I november 2007 blev Birthe Rønn Hornbech udnævnt til integrations- og kirkeminister i VK-regeringen med Anders Fogh Rasmussen i spidsen. Her fortsatte hun, da Lars Løkke Rasmussen overtog statsministerposten i 2009. Hun blev afsat som minister 8. marts 2011 i kølvandet på sagen om ulovlige afslag på statsborgerskab til statsløse unge.
Birthe Rønn Hornbech har desuden skrevet flere bøger samt artikler i blade og aviser.
Det var ved Venstres kredsbestyrelse i Køge, at hun i dag fortalte om sine fremtidsplaner. Nu kan hun se frem til at afslutte sin mere end 25 års karriere på Christiansborg.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu