Biskopper siger nej til homoseksuelle

17. marts 2012 11:12 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Biskopper siger nej til homoseksuelle
Billede mangler

De homoseksuelle par, der ser frem til at blive gift i kirken møder modstand.
Seks af landets ti biskopper stiller sig nemlig på bagbenene over for forslaget viser en rundspørge, Kristeligt Dagblad har foretaget.
Fire af landet biskopper er for, mens seks er imod den ændring af ægteskabsloven, som efter planen skal træde i kraft til sommer. Den betyder, at homoseksuelle kan blive viet i kirken på lige fod med heteroseksuelle.
Og i landsforeningen for bøsser, lesbiske og transseksuelle, LGBT, tager formand George Hinge da også udmeldingen med ro. Det er alligevel ikke biskopperne, der bestemmer, siger han, og understreger endnu en gang, at det er vigtigt for homoseksuelle, at få et vielsesritual i kirken.
“Der er jo mindst lige så mange af de homoseksuelle, der er kristne, som der er af de heteroseksuelle, der er kristne. Så det er jo vigtigt for os at kæmpe for de homoseksuelle, der har lyst til at få kirken til at være en del af deres liv,”
For nyligt kom der en undersøgelse frem, der viser, at 70 procent af landets præster er for et kirkeligt vielsesritual for homoseksuelle.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu