Bitter Wozniacki: Jeg havde chancen

21. januar 2013 14:23 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Bitter Wozniacki: Jeg havde chancen
Caroline Wozniacki.

Caroline Wozniacki var bitter efter nederlaget.

Caroline Wozniacki havde svært ved at håndtere nederlaget til Svetlana Kuznetsova i ottendedelsfinalen i Australian Open.

 

Her mødte den tidligere verdensetter Svetlana Kuznetsova, der i den grad har været danskerens onde ånd i det nye år. Den tilbagevendte russer, der har været ude med en alvorlig knæskade, slog for to uger siden Wozniacki ud af anden runde i WTA-turneringen i Sydney, og nu blev den dobbelte Grand Slam-vinder stopklods for Wozniacki i Australian Open.

Wozniacki tabte første sæt 2-6, men fik vendt kampen i andet sæt, som hun vandt med de samme cifre. I det tredje og tætte sæt fulgtes de to spillere tæt ad, men ved stillingen 5-5 brød den 27-årige russer Wozniackis serv, holdt sin egen og vandt dermed sættet 7-5. Undervejs i det 75 minutter lange afgørende sæt var danskeren voldsomt utilfreds med dommeren, der på et kritisk tidspunkt havde tildelt Kuznetsova et point på en bold, som ellers var dømt ude.

– Hvordan kan du mene det? Jeg havde den forbandede bold på ketsjeren. Det forstyrrede mig. Han dømmer den ude. Det forstyrrede mig. Har du selv spillet tennis, rasede danskeren efter afgørelsen, men lige lidt hjalp det, og nu er det Kuznetsova, der møder den førsteseedede hviderusser Victoria Azarenka i kvartfinalen.

Efter 2 timer og 28 minutter var danskeren ude af turneringen af Melbourne, og hun var langt fra tilfreds med sig selv.

– Jeg havde mine chancer, men jeg udnyttede dem ikke, konstaterede hun bittert efter nederlaget, der samtidig betyder, at hun ryger ud af Top 10 på verdensranglisten. Sidste år nåede hun nemlig helt frem til kvartfinalen i Melbourne.

Det tillægger hun ikke selv den store betydning, selvom det er endnu et sikkert tegn på, at Wozniacki befinder sig et godt stykke fra det niveau, der i mere end et år sikrede hende en rangering som verdens bedste tennisspiller.

Tennis-eksperten Matt Cronin havde på forhånd Wozniacki som favorit til at besejre Kuznetsova, men han havde også forventet en meget lige kamp. På Twitter gav han udtryk for, at kampen blev vundet af den spiller, der viste mest mod og mest koldblodighed i den afgørende fase – og det var altså ikke Caroline Wozniacki.

Wozniacki har nu god tid til at forbedre sig, inden hun igen skal i gang med WTA-turneringer i Mellemøsten, hvor hun både kan genvinde det tabte terræn og troen på sig selv.

Fra den 11-17. februar spiller Wozniacki i Qatar Total Open, og ugen efter er hun med ved Dubai Duty Free Tennis Championsships. Især i Qatar skulle der være gode muligheder for at høste nogle point i forhold til sidste år, hvor danskeren røg ud allerede i anden runde efter et nederlag til den upåagtede tjekke, Lucie Safarova. I Dubai nåede Wozniacki til gengæld frem til semifinalen sidste år, inden hun blev slået ud af tyske Julia Görges.

Men selv om der er god tid til at arbejde med de svage sider, bliver der næppe ændret på danskerens stil, da det fortsat vil være farmand Piotr Wozniacki, der står for hendes træning, suppleret med træneren fra Adidas-teamet, hollænderen Sven Groeneveld.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu