Bjerregaard: Jeg stiller mig til rådighed

12. februar 2013 11:36 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Bjerregaard: Jeg stiller mig til rådighed
Billede mangler

Jacob Bjerregaard (S) er klar til at opgive sin plads i Folketinget for til gengæld at få en borgmesterkæde om halsen.

 

Over for Berlingske Nyhedsbureau bekræfter Jacob Bjerregaard, at han vil gå efter at blive borgmester i Fredericia, når der til november er kommunalvalg.

»Mit parti tror på, at jeg har den politiske styrke, der skal til for at stå i spidsen for Fredericia, og efter mange overvejelser har jeg sagt »ja« til at stille op,« siger Jacob Bjerregaard.

»Det gør jeg, fordi Fredericia er en helt fantastisk by, som har rigtig, rigtig mange muligheder, og dem vil jeg gerne være med til at løfte.«

Den 35-årige socialdemokrat var fra 2004 til 2008 formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU). Han blev valgt ind i Folketinget ved valget i 2011, hvor han i dag er Socialdemokraternes udlændinge- og integrationsordfører.

De seneste uger har der været skriverier om, at Jacob Bjerregaard ville gå efter borgmesterposten, men beslutningen om at stille op som borgmesterkandidat har krævet mange overvejelser. Derfor har Jacob Bjerregaard ikke bekræftet sit kandidatur før i dag.

»Når man træffer så stort et valg, som jeg har truffet nu, har det været fuldstændig afgørende for mig, at jeg havde mig selv fuldstændig med i det. Jeg har taget den tid, der skulle til. Jeg har skullet tale med alle de mennesker, der var afgørende at få talt med både på Christiansborg, men også i Fredericia, og det har taget den tid, det skulle tage,« siger han.

Borgmesterposten i Fredericia har været badet i mediernes søgelys, efter det i december sidste år kom frem, at tidligere borgmester Thomas Banke (V) havde misbrugt kommunens kreditkort. Efter flere ugers dramatik valgte Banke at træde tilbage, og i dag er det Kenny Bruun Olsen (V), som er valgt ind for Venstre, der har borgmesterkæden om halsen i Fredericia.

Jacob Bjerregaard håber på, at borgmesterposten kan komme tilbage på socialdemokratiske hænder.

»I Fredericia har vi landets klogeste vælgere, og dem lader jeg bestemme, om de synes, at det er mig, der skal være borgmester. Jeg har sagt »ja tak« til at stille mig rådighed,« siger Jacob Bjerregaard, der i dag bor i Fredericia.

Socialdemokraterne i Fredericia vil på et pressemøde tirsdag klokken 13.30 officielt præsentere deres borgmesterkandidat.

Hvis ikke Jacob Bjerregaard bliver valgt som borgmester, vil han fortsætte som folketingsmedlem.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu