Vi skal dø på banen

7. februar 2013 15:56 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Vi skal dø på banen
Billede mangler

Nul nye spillere, to point op til nedrykningsstregen og 13 kampe til at sikre overlevelse i.

 

Det er vilkårene for Brøndby IF. En mission, der ikke bliver lettere af, at klubbens økonomiske redningsplan først faldt på plads i starten af februar.

Det betød, at Brøndby var forhindret i at agere på januar måneds vigtige transfervindue, og det giver sportschef Ole Bjur udfordrende arbejdsforhold.

– Målsætningen var, at der skulle være en redningsplan på plads før jul. Sådan gik det som bekendt ikke. Det har været svært for os alle, men for mig har det været en mærkelig arbejdssituation, siger han.

– For det første at arbejde uden vished for, at der også var et arbejde dagen efter. Det kunne jo være gået anderledes. For det andet havde jeg ridset nogle muligheder op, som alt efter hvilken økonomi der ville være til rådighed efter en redningsplan, kunne have været noget for os. De fandt andre steder at spille i løbet af transfervinduet.

Og det leder jo til det indlysende spørgsmål, om Ole Bjur er tilfreds med den nuværende trup?

– Ja, er det korte svar. Det bliver et tæt og kort forår, og jeg tror, vi kan forvente 13 meget lige kampe, og fælles for dem alle bliver, at vi skal være klar til at dø på banen. Hver eneste kamp skal have maksimal indsats og kamp for hver eneste bold. Det forventer jeg, spillerne leverer, og gør de det, så er jeg sikker på, at vi kan klare den.

Farvel til Mike Jensen

Brøndby har mistet midtbanespilleren Mike Jensen. Han skal fremover spille for norske Rosenborg, og det har længe været et ønske fra Ole Bjurs side at finde en erstatning.

– Det er ikke et must, det vil jeg gerne understrege, men det er klart den position, vi har set efter. Når det er sagt, så er jeg tilfreds med, at det er lykkes for os, at holde truppen intakt bortset fra Mike. Det er ikke sådan, at vi er blevet overdynget med bud, fordi andre klubber har forsøgt at udnytte, at vi har været i en svær situation, men der har været henvendelser på enkelte af vores spillere. Dem har vi takket nej til, de har ganske enkelt ikke været interessante nok.

Tyrkiske Orduspor forsøgte eksempelvis at lande anfører Clarence Goodson uden held. Det har samlet givet et stille transfervindue for Brøndby. Måske for stille for Ole Bjur.

– Det havde da været sjovere med et vindue, hvor vi kunne have spillet en aktiv rolle frem for, at vi alle er gået på arbejde med usikkerhed, om Brøndby overhovedet ville overleve. På grund af den økonomiske usikkerhed, så har jeg ikke kunne gøre andet end vente.

Holder øje med spillere

Det er stadig muligt for Brøndby at tilknytte nye spillere, hvis man kan finde emner, der står uden kontrakt.

– Det er noget, jeg holder øje med, men jeg ser det som mere sandsynligt, at der ikke sker noget, end at der sker noget. Finder jeg en dygtig central midtbane, hvor økonomien passer, jamen så kan det godt være, jeg reagerer på det, men som udgangspunkt er jeg tilfreds med vores trup.

11 spillere har kontraktudløb til sommer, heriblandt Jan Kristiansen, Dennis Rommedahl, Jens Stryger Larsen og Martin Albrechtsen.

– Vi er heldigvis i en økonomisk situation nu, hvor vi kan tage fat på de snakke, før vi kender vores skæbne i Superligaen. Ikke at jeg forventer, at det bliver relevant med andet end Superliga, men vi behøver ikke vente til efter sidste spillerunde, og jeg forventer absolut ikke, at alle 11 forlader os. Der skal også gerne være et hold til næste sæson.

Brøndby åbner forårssæsonen hjemme mod Randers FC 3. marts – uden tilskuere.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu