Blå blok klar til at forhandle videre om ny Storstrømsbro

20. februar 2013 13:05 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Blå blok klar til at forhandle videre om ny Storstrømsbro
Billede mangler

Dansk Folkeparti, Venstre og de Konservative melder sig nu klar til at forsætte forhandlingerne om en ny Storstrømsbro.

 

Tirsdag fik partierne en frist til senest onsdag klokken 12 at tilkendegive, om de var inde eller ude af forhandlingerne.

Forhandlingerne brød sammen i december efter uenighed om finansieringen, men tirsdag inviterede transportminister Henrik Dam Kristensen (S) endnu en gang partierne til forhandlingsbordet, og onsdag eftermiddag fortsætter forhandlingerne altså, selv om der ifølge Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen (DF), fortsat er store knaster.

»Vi har afleveret vores ønsker, og så må vi se, om vi kommer i mål med noget af det, men som jeg hele tiden har sagt, så ser det svært ud, fordi der ikke er mange penge at gøre godt med,« siger han og tilføjer:

»Der er nogle store knaster, men lad os nu se. Vi møder op med en positiv indstilling«.

Ifølge de Konservatives transportordfører, Mike Legarth (K), kan parterne onsdag »komme et skridt videre«.

Der er blandt andet uenighed om vedligeholdelsen af broen. Regeringen ønsker, at vedligeholdelsen af en ny Storstrømsbro skal ske via den såkaldte infrastrukturfond, mens oppositionen ønsker at køre vedligeholdelsen, der ventes at løbe op i 6,7 milliarder kroner, over finansloven.

»Vi har nogle problemer med hensyn til, hvordan det beløb, der kommer tilbage fra projektet, skal anvendes. Vores synspunkt er, at det skal gå til nye anlæg og mindst muligt til vedligeholdelse. Der har vi en hurdle, vi skal have afklaret,« siger Mike Legarth.

Venstres transportordfører, Kristian Phil Lorentzen (V), bekræfter, at Venstre møder op til forhandlingerne, der fortsætter onsdag klokken 16, men har ikke yderligere kommentarer.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu