ANNONCE

Blå blink og hylende sirener i jyske byer

3. september 2019 07:31 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Vejle og Brovst danner i dag tirsdag den 3. september rammerne om to større beredskabsøvelser.

Selv om der i dag tirsdag den 3. september vil være masser af blå blink og hylende sirener i de to jyske byer Vejle og Bovst, er der ingen grund til panik. Begge steder handler det nemlig om beredskabsøvelser.

I Vejle foregår øvelsen på havnen i tidsrummet fra klokken 8.30-12.00.

Her er der ifølge Sydøstjyllands Politi tale om en øvelse i fuld skala, hvor hele beredskabet aktiveres. Den involverer Sydøstjyllands Politi, TrekantBrand, Region Syddanmark, Beredskabstyrelsen samt kemikalievirksomheden Brenntag Nordic A/S. Udgangspunktet er en situation i kemikalievirksomheden og øvelsen har til formål at holde alle parter skarpe og teste beredskabet.

Artiklen fortsætter under videoen

Knap så meddelsomme er Nordjyllands Politi med hensyn til øvelsen i Brovst. Ifølge vicepolitiinspektør Anders Uhrskov fordi man af hensyn til de involveredes læring ikke vil gå i detaljer med indholdet forud for øvelsen.

Det er vigtigt, at vi hele tiden øver os, så vi holder færdighederne skarpe. Vi lærer altid nyt efter sådan en øvelse – til gavn for samfundets sikkerhed, forklarer vicepolitiinspektøren i en pressemeddelelse.

Involverer 150 personer

Der er tale om en større øvelse, som involverer omkring 150 personer fra politiet Beredskabsstyrelsen, Nordjyllands Beredskab og Hjemmeværnsdistrikt Nordjylland. Desuden deltager en række frivillige figuranter.

Den vil foregå i tidsrummet fra klokken 17.00 til 20.00, men allerede fra cirka klokken 15 vil der være køretøjer og personel i og omkring Brovst.

– Hvis der lokalt skulle opstå enkelte gener, så håber jeg på borgernes forståelse. Man vil kunne opleve lidt ekstra støj fra udrykningskøretøjer i området omkring øvelsen, men man kan altså være ganske rolig: Der er blot tale om en øvelse, siger Anders Uhrskov .

Øvelsen i det nordjyske har iøvrigt fået navnet “Tordenskjold”.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu