ANNONCE

Black Friday-fup: Sådan sker det

25. november 2019 12:11 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Det er ikke svært at blive fuppet på nettet.

Der varmes for alvor op til Black Friday – og for den sags skyld Cyber Monday. Black Friday er den en dag i Danmark, der omsættes for flest penge i de danske butikker – fysisk og på nettet.

Men, pas nu på. Det er nemlig også på nettet, hvor svindlerne har frit spil.

I galleriet over artiklen kan du se, hvad du selv kan gøre for ikke at blive fuppet.

Artiklen fortsætter under videoen

Syd- og Sønderjyllands Politi fortæller i den forbindelse om en sag fra 2018.

En 60-årig kvinde fra Sønderjylland havde sidste år et kedeligt ærinde på politistationen i Sønderborg.

Hun havde købt køkkenudstyr for over 1.000 kroner i en netbutik, overført pengene til en bankkonto, men aldrig modtaget de lovede varer.

Butikken reagerede ikke på hendes reklamation, hjemmesiden var efterfølgende lukket, og nu så hun ingen anden udvej end at gå til politiet.

– Vi har desværre flere og flere af denne type sager, hvor borgere bliver snydt af kriminelle, fordi de er gode til at lave fuphjemmesider. Det bedste råd, vi kan give borgerne, er, at de skal være skeptiske, når de handler på nettet. Er det først gået galt, kan det være svært at få de tabte penge hjem igen. Men med nogle enkle tommelfingerregler er man omvendt godt stillet, fremhæver vicepolitiinspektør Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsesenhed.

Der er mange penge på spil

Newsbreak.dk har tidligere talt med Toke Mølgaard, kommunikationschef for E-mærket. Organisationen forsøger i i samarbejde med bagmandspolitiet om at lukke falske hjemmesider.

Målet er at fratage de kriminelle muligheden for at snyde os.

– Der er rigtig mange penge at stjæle, og det er der rigtig mange, der har fået øjnene op for, siger Toke Mølgaard om en potentiel forklaring på, at der findes virkelig mange af den slags falske hjemmesider, der kun er sat i verden for at snyde ærlige handlende.

Udover de i galleriet allerede omtalte råd, så kommer her en række flere af slagsen:

Sørg for, at din computer er opdateret med den nyeste software, og at der er antivirusprogrammer, firewall m.m. installeret.
Sørg for, at der er kodeord på din WIFI-forbindelse.

Undersøg om forbindelsen er sikker, før du betaler – det vil sige, at netbutikken skal benytte SecureCode/Verifired by Visa, og at hjemmesiden skal have en HTTPS-forbindelse.

Derudover skal du selvfølgelig altid tjekke, om netbutikken er e-mærket.

Tommelfingerreglerne er altså ikke mindst aktuelle i forbindelse med Black Friday den 29. november og varianten Cyber Monday den 2. december, hvor der ventes at komme øget turbo på nethandlen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu