ANNONCE

Blæste forbi fartkontrol med 239 km/t

12. april 2021 12:54 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Flere bilister blev sigtet for vanvidskørsel i weekenden

Blæste forbi fartkontrol med 239 km/t
Flere bilister blev fængslet i weekenden grundet mistanke om vanvidskørsel. Foto: Scanpix.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har de seneste dage haft nok at se til, hvad trafikken angår.

Politikredsen skriver i en pressemeddelelse, at man har haft travlt med forskellige færdselssager, hvor det ikke kun er ekstremt høje hastigheder, der har været i fokus.

Newsbreak.dk har allerede fortalt historien om den 26-årige mand, der blev varetægtsfængslet i weekenden, mistænkt for vanvidskørsel på Storebæltsbroen, men politiet har derudover optaget en sag om en væltet traktor, sigtet flere håndfulde personer på én gang, jagtet fire unge mennesker og målt en bilist til hele 239 kilometer i timen.

Traktor væltet

Fredag eftermiddag klokken 14.06 blev politiet således kaldt kaldt ud til omfartsvejen ved Slagelse, hvor der var sket et trafikuheld.

Her havde en varebil påkørt en traktor, der var væltet om på siden. Føreren af varebilen havde en promille så høj, at varebilen blev beslaglagt på stedet, mens chaufføren selv blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Føreren af traktoren blev kært på skadestuen.

48 sigtelser

Politiet var flere gange lørdag aften og nat ude og lede efter biler, og bilister, der kørte gaderæs.

Det betød, at man klokken 00.45 lørdag nat mødte en større flok bilister på Fiskerhusvej i Næstved. Her er der indkørselsforbud mellem 20.00 og 02.00, og derfor blev hele 48 bilister sigtet for at overtræde forbuddet.

Politibil påkørt

Tidligere lørdag aften vinkede en betjent ved Stensved en personbil ind på en parkeringsplads.

Det fik føreren af bilen til at bakke ind i en anden bil og køre fra stedet. Den tilladte hastighed var 60 kilometer i timen, mens bilisten blev målt til mellem 140 og 150 kilometer i timen.

Flere politibiler deltog i jagten på den flygtende bilist, og en af politibilerne blev påkørt af løbet af jagten.

Det fik dog ikke politiet til at indstille jagten og klokken 18.54 fik man bragt bilen til standsning.

I bilen fandt man to kvinder på 18 år og 21 år samt to mænd på 21 og 22 år. Den 22-årige fører af bilen blev sigtet for en række forseelser, blandt andet “for at køre i påvirket tilstand, efter knivloven, tyveri af nummerplader, at køre i et uindregistreret køretøj, at have forvoldt fare for nogens liv, at påkøre politiets køretøjer og for overskridelse af hastighedsgrænser på mere end 100% (vanvidskørsel),” som politiet formulerer det i pressemeddelelsen.

Den 22-årige blev søndag varetægtsfængslet i frem til den 21. april.

239 kilometer i timen

Lørdag aften klokken 18.17 målte en af politiets operatører i en automatisk trafikkontrol en bilist til at køre 239 kilometer i timen på Vestmotorvejen i Sorø. Her må man køre 130 kilometer i timen, og det betyder, at føreren af bilen nu står til at blive sigtet for den høje fart, få inddraget kørekortet, bilen beslaglagt og en klækkelig bøde.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu