ANNONCE

Blev begravet i lavine: Så kritisk er hollandske Prins Johan Friso’s tilstand

17. februar 2012 17:59 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Blev begravet i lavine: Så kritisk er hollandske Prins Johan Friso's tilstand
Billede mangler

Prins Johan Friso valgte fredag at stå på off-piste skiløb i et område, hvor lavine-faren var på sit næsthøjeste.
Her skete en alvorlig lavine-ulykke omkring klokken 12.15, hvor prinsen var begravet i sne omkring i et kvarter, før han blev reddet. Det skriver den hollandske avis Brabants Dagblad.
Borgmesteren kalder det ifølge avisen en “meget hurtigt” redningsaktion.
Prinsen ligger nu indlagt på intensivafdelingen på et hospital i Innsbruck i Østrig, hvor han svæver mellem liv og død. I en officiel pressemeddelelse fra RVD lyder det, at læger beskriver prins Friso tilstanden som stabil, men ikke uden for livsfare.
I det østrigske skisportssted Lech, hvor prinsen sammen med resten af det hollandske kongehus var på skiferie, var der samme dag udsendt en lavine-advarsel på niveau 4 (‘stor’) ud af en skala på 5.
Niveauet fire er “presserende”, og det rådes til, at man ikke forlader pisterne, da det kan forårsage laviner.
Alligevel var den 43-årige prins taget ud på ski med tre eller fire andre, hvor de kørte off-piste skiløb på en skråning. Disse andre er uskadt, siger byen Lechs borgmester, Ludwig Muxel, ifølge Brabants Dagblad fredag til det hollandske nyhedsbureau ANP.
Prins Johan Friso er dronning Beatrix næstældste søn. Han giftede sig i 2004 med den borgerlige prinsesse Mabel of Orange-Nassau og sammen har de døtrene Luana og Zaria.
Kilde: brabantsdagblad.nl
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu