Blev enke efter mord: Nu er fru Palme død

18. oktober 2018 14:16 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Den tidligere svenske statsminister Oluf Palmes enke, Lisbet Palme, er død.

Blev enke efter mord: Nu er fru Palme død
Lisbet Palme er død. Foto: Scanpix

Ifølge det svenske medie Aftonbladet, så er Lisbet Palme død. Hun var enke til den tidligere svenske statsminister Olof Palme, der blev brutalt myrdet i Stokholm den 28. februar 1986. Men nu er altså også Lisbet Palme død efter kort tids sygdom.

Dengang var Oluf Palme og konen Lisbet Palme på vej hjem fra biografen, da en mand skød statsministeren i ryggen. Lisbet og Oluf Palme nåede at være gift i 30 år frem til mandens død. I hele forløbet omkring Oluf Palmes død var Lisbet et af kronvidnerne i sagen. Lisbet Palme blev født den 14. marts i 1931, og blev dermed 87 år gammel.

Sagen om Oluf Palmes mord er stadig en af de mest omtalte mordsager i verden, mens den i Sverige stadig hjemsøger befolkningen. Mordet er aldrig blevet opklaret, selvom der har været adskillige spekulationer og teorier om, hvem der dræbte den svenske statsminister.

En stærk kvinde

Foruden at være kendt som Olof Palmes kone, så var Lisbet Palme uddannet psykolog og trænet i at observere. Hun udpegede to gange Christer Petterson som værende gerningsmanden i det opsigtsvækkende mordmysterium.

I byretten blev Christer Petterson dømt til livsvarigt fængsel, men i appelsagen tre måneder efter troede landsretten ikke på Lisbets vidnesbyrd.

Lisbet Palme var blandt andet med i den svenske Unicef-komite frem til 1999.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu