ANNONCE

Blitz-amok: Her koster det altså dobbelt

30. januar 2020 12:23 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

På grund af igangværende vejarbejde på Sydmotorvejen holder politiet et skarpt øje rettet mod trafikanter - der tydeligvis ikke kan overholde loven.

Både tirsdag og onsdag havde Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi taget opstilling med ATK-vogn på Sydmotorvejen ved Ønslev, hvor der er et igangværende vejarbejde. Det har givet godt i kassen – men det handler altså om sikkerhed.

Helt tydeligt ud fra resultaterne er det, at der endog er mange, for hvem færdselsloven ikke som sådan trænger ind. På grund af vejarbejdet er der hastighedsnedsættelse på en strækning til 50 kilometer i timen.

Alligevel er der blevet blitzet 415 bilister i løbet af de to dage, der i rap har dannet base for politikredsens ATK-arbejde. Det er for mange, lyder det ikke overraskende fra Erik Mather, der er leder af færdselsafdelingen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

– Det er alvorligt, hvis man kører for stærkt ved vejarbejde, for det er meget farligt, siger Mather til Newsbreak.dk og minder om, at straffen for at køre for stærkt ved et vejarbejde fordobles.

– Derfor kan det jo overraske meget, at der er blevet blitzet så mange, siger han torsdag.

Kan komme igen

Tirsdagens kontrol foregik mellem klokken 7.35 og klokken 14, mens onsdagens forløb fra 6.40 til 12.55. Her blev morgen-, formiddags- og middagstrafikken kontrolleret, og af de omtrent 3500 trafikanter var det altså godt 400, der kørte for stærkt.

Mest overvældende var en bilist, der onsdag kørte hele 114 kilometer i timen, hvor det blot er tilladt at køre 50. Den overtrædelse medfører ikke overraskende en ubetinget frakendelse af førerretten. Det betyder, at trafikanten kan vinke farvel til sit kørekort.

– Faktisk begynder man at “pille” ved kørekortet allerede ved en overskridelse på 40 procent, siger Erik Mather.

Der blev over de to dage uddelt hele 84 klip, 19 betingede frakendelser og et par ubetingede. Mather vil ikke svare på, om ATK-vognen også torsdag er på stedet, men siger dog:

– Hvis vejarbejdet er længerevarende, kan du være sikker på, at vi kommer igen med de her resultater. Det handler altså om sikkerhed. Der kan både være vejarbejdere, som går rundt tæt på kørebanen, men der kan også være opstillet betonklodser, som er livsfarlige at køre ind i med for høj fart, siger han.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu