Blitzet bilist går til modangreb

23. oktober 2017 15:33 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

En bilist fik en hærværkssigtelse oveni sin fartbøde, efter et angreb mod en fartkontrol.

Blitzet bilist går til modangreb
Det er surt at blive snuppet i en fotofælde. Så sur, at det fik en bilist til at Foto: Scanpix

Lørdag morgen gik der ikke lang tid fra politiet havde sat en ATK-måler op på Højrebyvej nær Nakskov til de første farsyndere gik i fælden.

En af morgenens lidt for fartglade bilister, ville dog tilsyneladende på ingen måde acceptere at blive blitzet og fotograferet. Det fremgår af døgnrapporten for wekeenden i Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds.

Der var tale om en 52-årig mand fra Sakskøbing, som blev målt til at køre med en “temmelig stor – og uforsvarlig” hastighed på strækningen, hvor fartgrænsen er 80 kilometer i timen. Manden valgte at tage kampen op mod fartkontrollen ved at vende rundt, køre tilbage og køre direkte ind i måleudstyret.

Manden blev kort efter standset af en patrulje, og han er nu sigtet for hærværk under særligt skærpende omstændigheder ved at have forsøgt at hindre politiets arbejde.

Ser det ikke så sjældent

Den 52-årige er faktisk ikke den første, som forsøger at få ryddet en af politiets fotofælder af vejen.

– Vi ser det desværre ikke så sjældent, siger Erik Mather, der er leder af færdselspolitiet ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Folketidende.dk.

– For et par år siden kostede sådan en handling et erstatningskrav til en bilist på omkring 200.000 for smadret udstyr.

Politiet kan dog i døgnrapporten berolige bekymrede læsere – måleudstyret har det efter omstændighederne godt, lyder meldingen.

– Men vi skal have kameraet til test og reparation inden vi kan danne os et overblik over erstatningskravet, siger Erik Mather.

Fartmåleren var sat op på stedet fra klokken cirka 07.30 til 13.16. I den periode blev 39 ud af 802 bilister målt til at køre for hurtigt – den værste fartsynder på stedet blev målt til at køre 159 kilometer i timen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu