ANNONCE

Blitzet med 225 i timen

4. januar 2021 12:09 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Vanvidsbilist blitzet på motorvej mandag formiddag.

Blitzet med 225 i timen
Politiet på kontrol efter fartsyndere rundt om i Danmark. Foto: Presse-fotos.dk

En bilist har haft mere end ualmindelig travlt på den første mandag i 2021. I hvert fald er vedkommende klokken 11.22 blevet blitzet af en ATK-vogn fra Nordsjællands Politi med svimlende 225 kilometer i timen på Helsingørmotorvejen.

Politikredsen skriver på Twitter, at det på netop det sted – ved Humlebæk – er skiltet med hastighedsbegrænsning på 110 kilometer i timen. Altså har bilisten kørt mere end 100 procent for stærkt. “Meget nedslående”, skriver politiet rammende.

Den nordsjællandske bilist er dog ikke den eneste, der har haft svært ved at slippe speederen. I weekenden havde Københavns Politi nemlig to sager om vanvidsbilister. Det kan man vist godt kalde det, når farten overskrider det tilladte med mere end 100 procent.

Ved Folehaven blev en bilist standset efter at have kørt 149 kilometer i timen i en 60-zone. En anden blev standset på Englandsvej på Amager med 139 kilometer i timen. Her er det også kun tilladt at køre 60 kilometer i timen.

Særlig fokus på fart

Politikredse rundt om i landet har i et coronapræget år noteret sig, at mange tomme veje er blevet brugt til bilræs, og i efteråret har en politisk mærkesag været såkaldt vanvidsbilisme. Politikerne – og en stor del af befolkningen – vil have straframmen sat op.

11. december fik de ønsket opfyldt.

Generelt er holdningen, at vanvidsbilisme skal stoppes. Derfor har politiet allerede i uge 1 igangsat omfattende fartkontroller landet over, skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

– Vi arbejder hver eneste dag for at nedbringe antallet af dræbte og alvorligt tilskadekomne i trafikken, hvorfor vi ikke vil acceptere, at nogle trafikanter blæser på love og regler. De skaber utryghed og bringer sig selv og andre i fare. Derfor sætter vi massivt ind med hastighedskontroller i hele landet i denne uge, siger Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

De fleste dødsulykker i trafikken sker på landeveje ifølge tal fra Rådet for Sikker Trafik.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu