ANNONCE

Bliv ikke skuffet over triste frugter igen: Sådan genkender du en moden avocado

22. september 2018 06:17 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Moden frugt smager bare bedre. Se, hvordan du genkender moden banan, moden mango, moden melon, moden avocado, moden appelsin og moden ananas i artiklen her.

Moden frugt er bare en bedre madoplevelse end umoden, eller endnu værre, råden frugt er det. Du er nok ikke i tvivl om, hvornår et æble eller en banan er for gammelt og uspiseligt. Men hvornår er de frugter og grøntsager, vi køber, faktisk spiseklare, og hvordan genkender man moden frugt?

Det er ikke kun værd at vide den slags, fordi det ikke ligefrem er det mest sindsoprivende måltid at spise en umoden banan. Det er også værd at vide, fordi madspild ikke er gratis.

Taenk.dk skriver, at madspild koster en gennemsnittelig familie på to voknse og to børn over 7000 kroner om året, men at man kan mindske madspild ved at opbevare sine råvarer rigtigt.

Derudover kan du hjælpe dig selv ved at undersøge, hvornår gængse frugter, som bananer, meloner og avocadoer, er spiseklare. Det kan du gøre i galleriet til denne artikel.

Moden frugt afhænger af årstiden

Vil du være sikker på, at du ikke bliver skuffet over den frugt, du køber i supermarkedet, kan du overveje at følge Martin Rasmussens råd. Martin har flere års erfaring som kok, og han har til Ritzau fortalt, at det vigtigste er, at man går efter frugt og grønt, der er i sæson.

– Om sommeren er det primært bær, der er gode. Når vi kommer til august er æbler, pærer og kvæder i sæson, siger Martin Rasmussen til Ritzau.

I jagten på moden frugt er det derfor værd at gå efter frugt, der faktisk er i sæson, og derudover at holde øje med de særlige kendetegn, vi har fundet frem, og som du kan læse mere om i galleriet til denne artikel.

Kilder: SamvirkeAarstiderneAlt.dkThekitchnHuffington PostRaavareguidenDole.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu