Bliver det hvid jul i år? Så stor er chancen lige nu

12. december 2017 15:04 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Hvid jul i 2017? Det er ikke til at vide - men chancen er større end sidste år.

Bliver det hvid jul i år? Så stor er chancen lige nu
Bliver det hvid jul i 2017? Vi forsøger at svare på det. Foto: Scanpix

Det er endnu svært at svare entydigt på spørgsmålet, bliver det hvid jul i 2017. Dog er der nogle tegn, der ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) peger på, at chancen for hvid jul i år 2017 er endnu større end den har været de seneste tre år.

Sådan oplyser DMI til Newsbreak.dk ad flere omgange her i december.

Ved en landsdækkende hvid jul forstås normalt, at mere end 90 procent af Danmark er dækket af sne 24. december om eftermiddagen. Men ikke kun med et drys af sne eller blot med rim på jorden. Snedybden skal være mere end en halv centimeter. Det er de officielle krav.

Alpe-sne

Som nævnt har Newsbreak.dk i den seneste tid forsøgt at holde snor i prognoserne for, hvordan udviklingen er – så vi kan være med til at spå om, der bliver hvid jul i år. Således lød beskeden fra vagtchef ved DMI, Bolette Brødsgaard, tirsdag morgen:

– Der ér en større sandsynlighed for, at det bliver en hvid jul i år, sagde hun.

Samme meddelelse fik vi for en uges tid siden ved meteorolog-kollega Dan Nilsvall, der uddybede forklaringen med, at chancen er større i år end de seneste tre. Han sagde, at det generelt er koldere i år end samme tidspunkt i 2016.

– Sneen i Alperne er også kommet cirka to uger tidligere, end den plejer, sagde Dan Nilsvall.

Gråt og kedeligt

For de af os, der drømmer om at gå en lang tur i den knasende hvide sne, inden vi synker sammen i sofaen med Disneys Juleshow, er der trods større chance ikke stor sandsynlighed for, at vi kan svare ja til, om det bliver en hvid jul i år.

Bolette Brødsgaard er eksperten med den nedtrykkende melding:

– Man skal aldrig sige aldrig, men det ér dog mest sandsynligt, at det bliver, som “det plejer”. Altså gråt og kedeligt, siger hun.

Det er den vej, prognoserne peger i øjeblikket, men vi ved jo, at vejret er omskifteligt. Især i øjeblikket.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu