Blodige kampe om syrisk politiskole

3. marts 2013 15:54 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Blodige kampe om syrisk politiskole
Billede mangler

SYRIEN: Gennem otte dage har kampene mellem soldater fra Syriens regeringshær og oprørsstyrker bølget frem og tilbage omkring en politiskole i nærheden af landets største by Aleppo. Op mod 200 krigere på begge sider meldes dræbt, oplyser den britiske aktivistgruppe Syrian Observatory for Human Rights til BBC.

 

Alene søndag har 34 regeringssoldater mistet livet, mens oprørerne har indtaget størstedelen af politiskolen i byen Khan al-Assal. Det bekræfter en lokal politikilde ifølge BBC over for nyhedsbureauet AFP, ligesom videoer på YouTube viser oprørsstyrkerne strømme ind på det vidtstrakte anlæg, der udgør politiskolen.

Tabet af politiskolen er et tilbageslag for regeringshæren, der lørdag erklærede, at den havde genvundet kontrollen over en landsby på en vigtig strækning mellem storbyerne Hama og Aleppo.

Samtidig forsøger Syriens politiske opposition at styrke båndene til de væbnede oprørere. Søndag er oppositionslederen Moaz Alkhatib, der flygtede fra Syrien sidste år, på besøg i den nordlige del af landet, som kontrolleres af oprørerne.

»Som leder af revolutionen er sheikh Moaz rejst til Syrien for at styrke forbindelsen til folkene inde i landet,« siger en af hans medarbejdere til Reuters.

Oprørsgrupperne har overtaget kontrollen med store dele af landet, heriblandt størstedelen af Aleppo-provinsen, men hidtil har de har svært ved at forsvare deres nyvundne territorier, blandt andet på grund af missilangreb fra regimets styrker. Det har gjort det svært for de politiske ledere at besøge områderne, men oprørernes overtag og støtte fra udlandet har banet vejen for profiler som Moaz Alkhatib.

Han har også deltaget i et møde med 220 oprørsledere og oppositionsaktivister for at vælge en lokalregering i Aleppo-provinsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu