ANNONCE

Blodspor fundet i Tom Hagens hjem efterforskes

10. juli 2020 14:11 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Politiets teori er, at Anne-Elisabeth Hagen er død.

Blodspor fundet i Tom Hagens hjem efterforskes
Ifølge Verdens Gang er blodsporet centralt i politiets efterforskning. Foto: Scanpix/Terje Pedersen

Blodspor på en væg er ét af de spor, Norsk Politi efterforsker i sagen om Anne-Elisabeth Hagen, der forsvandt fra sit hjem den 31. oktober 2018. Det skriver Verdens Gang.

Anne-Elisabeth Hagen, gift med den norske rigmand Tom Hagen, er ikke set i live siden efteråret 2018, og politiets teori er i dag, at det er Tom Hagen selv, der står bag, eller har medvirket til, drabet på sin hustru. Tom Hagen selv nægter sig skyldig og insisterer fortsat på, at Anne-Elisabeth Hagen er blevet bortført.

Et af flere spor

Verdens Gang skriver, at blodsporet selv ikke er et nyt fund gjort af politiet, og at sporet først blev omtalt offentligt i oktober 2019. Dengang talte politiet om sporet for at undgå spekulationer i offentligheden om, hvor interessant sporet egentlig var.

Blodsporet har af politiet været efterforsket som ”et af flere”, der kunne være med til at fortælle, hvad der skete med Anne-Elisabeth Hagen den dag, hun forsvandt.

Politiet har tidligere haft en teori om, at Anne-Elisabeth Hagen blev overfaldet, mens hun var i bad. Politiet har, ifølge VG, fundet det, de betegner som slæbespor, i nærheden af et af husets bade.

Verdens Gang skriver, at politiet har flere udfordringer, hvad sporet angår. Noget tyder på, at blodet er forsøgt vasket væk, men det er ikke til at sige, hvor længe blodsporet har været på væggen, og om det dermed har forbindelse til sagen eller ej.

Rutiner

Tom Hagen er blevet afhørt af politiet flere gange i forbindelse med sagen, og før han blev sigtet for medvirken til drabet på sin hustru, gik snakken blandt andet på, hvem der havde ansvar for at gøre hvad rent i huset, der består af blandt andet kælder, stueplan og første sal.

Verdens Gang skriver, at han havde ansvar for at holde kælderen ren, mens Anne-Elisabeth Hagen klarede de andre etager, og at hun ikke ville have hans hjælp med det, skønt han tilbød det. Også en manglende vasketøjskurv er et emne, der har optaget politiet.

Politiets teori er, ifølge Verdens Gang, at Anne-Elisabeth Hagen blev dræbt den dag, hun blev meldt savnet, i parrets hjem, og i den forbindelse mener man, at vasketøjskurven kan være blevet brugt under en efterfølgende oprydning, hvorefter at den er blevet fjernet fra huset.

Verdens Gang har forsøgt at få oplysningerne be- eller afkræftet hos norsk politi, uden held.

Politiet meddeler, at man ikke kan kommentere på hverken spor, efterforskning eller resultatet af politiets afhøringer.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu