Blomster kan være løsningen på depression

5. juni 2012 16:18 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Blomster kan være løsningen på depression
Billede mangler

Blomster er ikke bare smukke til hverdag og fest. De kan faktisk også være fremtidens lægemiddel mod depression.
Det skriver Københavns Universitet i en pressemeddelelse.
Forskere har nemlig vist, at plantestoffer fra en sydafrikansk liljefamilie på sigt måske kan behandle sygdomme i hjernen, herunder depression.
På Københavns Universitet er en række af de stoffer blevet testet i en laboratoriumskabt model af blodhjernebarrieren. Og det har givet lovende resultater, som netop er publiceret i Journal of Pharmacy and Pharmacology.
– Vores resultater er lovende, og flere af de undersøgte kemiske forbindelser bør derfor testes yderligere med henblik på langsigtet lægemiddeludvikling, siger lektor Birger Brodin og fortsætter:
– Det største problem i medicinsk behandling af hjernesygdomme er, at medicin ikke kan komme ind i hjernen. (…) Det er derfor interessant, når vi finder stoffer, der formår at ‘fuppe’ forsvarsværket.
Det er et team med base på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, der har stået for forskningen. Og som har vist, at flere sydafrikanske liljer indeholder plantestoffer, der har favorable egenskaber i forhold til at kunne passere den genstridige blodhjernebarriere.
Det er dog kun første led i en lang proces, så det varer et stykke tid endnu, før det også kan afgøres, hvilke af plantestofferne der kan videreudvikles til lægemidler.
Kilde: Københavns Universitet

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu