Blot en uge efter farens død: Tom K leverer topresultat

17. marts 2013 09:16 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Blot en uge efter farens død: Tom K leverer topresultat
Billede mangler

 – Jeg tager en masse minder med her fra Sebring og løbets hurtigste omgang. Det er alt sammen for en mand, der gav mig passionen for motorsport!

Der var en følelsesladet Tom Kristensen, der natten til søndag kom i mål på andenpladsen i 12-timers løbet i Sebring. Danskeren mistede sidste weekend sin far Carl-Erik, og han kom sent til Sebring på grund af begravelsen. Tom K havde utvivlsomt drømt om at kunne tilegne en sejr i Sebring til sin far, men måtte efter en hård kamp med feltets anden Audi kørt af Benoit Treluyer/Marcel Fässler/Oliver Jarvis tage til takke med andenpladsen.

De to Audier sloges lystigt gennem alle 12 timer, og Tom K og co. lå flere gange i føring. I den sidste time pressede danskeren Treluyer hårdt, men i mål var han omkring otte sekunder efter den vindende bil. I sidste ende var det sandsynligvis en tidsstraf på 60 sekunder for en mindre kollision med en konkurrent, der kostede Tom K og hans co-drivers Allan McNish og Lucas di Grassi sejren.

– Der var sjældent mere end 10 sekunder mellem vores to biler, og jeg kan forsikre alle om, at der ikke var nogen team-ordrer, sagde Jarvis fra vinderbilen efter løbet.

I GT-klassen kørte Jan Magnussens Corvette tidligt ind i problemer, mens hans teamkammerater Oliver Gavin/Richard Westbrook/Tommy Milner beviste bilens styrke ved at vinde foran sølle 2,7 sekunder foran en Ferrari, der var en tur af banen på de sidste omgange.

– Vi får virkelig hård konkurrence af Ferrari i år, konstater Magnussen fra Sebring.

Den tredje dansker i 12-timers løbet, David Heinemeier, blev nummer tre i LMPC-klassen for Performance Tech-teamet. 12-timers løbet i Sebring er den traditionelle generalprøve op til 24-timers løbet i Le Mans i juni.

Resultatet i USA giver endnu en gang Audi favoritrolle i Le Mans, men teamets hårdeste rival, Toyotas fabriksteam, holder kortene tæt til kroppen og valgte derfor ikke at stille op i Sebring.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu