ANNONCE

Blot et klik: Drop folkekirken med en e-mail

10. september 2012 10:11 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Blot et klik: Drop folkekirken med en e-mail
Billede mangler

Biskop er utilfreds med, at det nu er muligt at melde sig ud af folkekirken ved at sende sin præst en e-mail.
 
Nogle få klik på computeren. Så nemt er det blevet at melde sig ud af folkekirken, efter at Ligestillings- og Kirkeministeriet har vedtaget, at man blot skal sende en e-mail til den lokale præst. Det skriver Kristeligt Dagblad.
 
Tidligere krævede en udmelding, at man enten sendte et brev eller lagde vejen forbi præsten eller kirkekontoret. Kirkeministeriets beslutning blev truffet, efter at en kvinde i marts forsøgte at melde sig ud af kirken med en e-mail.
 
Hendes præst ville ikke godtage e-mailen, og kvinden spurgte derefter ministeriet. Svaret lød, at hun godt kunne melde sig ud pr. e-mail, hvis hun vedhæftede en indscannet kopi af fødsels- og dåbsattesten.
 
Dermed blev det i praksis muligt for enhver at forlade folkekirken på den måde. Kirkeministeriet har dog ikke meddelt landets præster, at borgerne har denne mulighed. Ministeriets beslutning kritiseres af Ribe Stifts biskop, Elisabeth Dons Christensen.
 
– Jeg synes helt ærligt, at når man melder sig ud af et trossamfund, så skylder man sine medlemmer at tage det mere alvorligt. Udmeldelse pr. mail sender i mine øjne et forkert signal om, at kirken er ligeglad med, at folk melder sig ud, siger hun.
 
– Vi burde i det mindst gøre opmærksom på, at vi meget gerne vil have en samtale med folk, inden de melder sig ud, tilføjer Elisabeth Dons Christensen.
 
Allerede under den borgerlige regering blev der sidste år taget initiativ til at gøre det lettere at melde sig ud af folkekirken. Regeringen foreslog da at fjerne kravet om at fremvise dåbsattest ved udmeldelse.
 
Ifølge Ligestillings- og Kirkeministeriet er der “en forventning fra borgerne om, at e-mail kan anvendes ved henvendelse til myndighederne. Således må det også forventes, at udmeldelsen kan ske via e-mail og med en indscannet kopi af fødsels- og dåbsattesten”.
– At man kan melde sig ud pr. mail er udtryk for, at man accepterer moderne kommunikation og ikke udtryk for noget andet, siger Kirkeministeriets kontorchef Pernille Esdahl.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu