Blue Fox lugter førstepladsen

22. februar 2013 22:16 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Blue Fox lugter førstepladsen
Billede mangler

Tyrene er nam-nam for Herning Blue Fox.

Gør de snu ræve arbejdet færdigt på mandag i Esbjerg og skal vælge først i kvartfinalen som grundseriens vinder, ligger det i luften, at de vælger Rødovre Mighty Bulls.

Uden at spille op til deres bedste vandt Blue Fox i Rødovre Skøjte Arena med 5-2. Deres fjerde sejr i træk over tyrene.

– Jeg bliver ikke overrasket, hvis de tager os, men de kan bare komme an, siger Mighty Bulls’ bedste spiller, Mikael T. Christensen, med fortid i Herning Blue Fox.

– Herning er et godt hold, ligaens bedste lige nu, men de er modige, hvis de vælger os. Vi har problemer med at score, mens de kommer for let til deres mål. Hockey handler meget om selvtillid, og dén selvtillid, vi havde sidste år, mangler vi i år.

Todd Bjorkstrand var glad for de tre point, men ikke ubetinget med spillet.

– Vi giver for mange chancer og skal være glade for, at der kun gik to mål ind, siger han. Rødovre scorede begge sine mål i powerplay, men kunne have scoret det tredobbelte, havde det ikke været på grund af ligaens bedste målmand, Lubos Pisar, og manglende skarphed og held.

Ikke siden 2. januar (mod Odense Bulldogs) er der scoret to mål mod Lubos Pisar. I de sidste 12 kampe, som Blue Fox alle har vundet, har han kun lukket 12 mål ind.

På det sejrende hold imponerede den amerikanske back Mitch Ganzak, og man bemærkede også det 18-årige backtalent Bjørn Uldall, en skøjtestærk og smart spiller med stor fremtid. Herning Blue Fox’ 3-0 mål blev sat ind af Bryan Marshall, som var en af stjernerne på guldholdet i 2011 med 79 point.

Det var den amerikanske forwards comeback efter en afstikker til Bundesligaen og Norge. Og han ligner ikke en mand, der er blevet træt af guld.

Efter Aalborg Pirates 2-3 nederlag efter straffeslag i Esbjerg skal Blue Fox have ét point i Esbjerg for at vinde grundserien.

Det kan også blive svært, og tager det formstærke Esbjerg-hold alle tre point, vinder Frederikshavn White Hawks grundserien.

Hvilken forrygende afslutning.

AL-Bank Ligaen

Rødovre Mighty Bulls-Herning Blue Fox 2-5 (0-1, 1-3, 1-1)

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu