Bødskov møder borgerlig kritik for indsats mod bander

14. marts 2013 17:02 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Bødskov møder borgerlig kritik for indsats mod bander
Billede mangler

Den seneste tids eskalering af banderelateret kriminalitet i hovedsageligt hovedstadsområdet skal resultere i en yderligere skærpet indsats, mener Dansk Folkeparti, der sammen med de øvrige borgerlige partier gik justitsminister Morten Bødskov (S) på klingen i et åbent samråd i retsudvalget torsdag.

 

»Vi har desværre været vidne til meget omfattende, organiseret kriminalitet. Senest har vi set eksempler fra Skovlunde, hvor personer sælger stoffer direkte fra en lejlighed iført skudsikker vest. Den her aktivitet skaber utryghed for borgerne, og derfor skal vi komme med nogle initiativer, der kan stoppe udviklingen. Det mangler vi at se fra regeringen,« siger Peter Skaarup (DF), retsordfører for Dansk Folkeparti, der havde indkaldt justitsministeren til torsdagens samråd i retsudvalget.

Morten Bødskov understreger, at politiet flere steder har intensiveret sin i forvejen skærpede indsats og er uenig i, at regeringen ikke har gjort nok.

»Bandekriminalitet er et tilbagevendende tema, og konflikter i bandemiljøet blusser med jævne mellemrum op. Den seneste tids voldelige konfrontationer er selvfølgelig aldeles utilstedelige, det vil jeg gerne slå fast. Bekæmpelse af bande- og rockerkriminalitet har topprioritet hos regeringen og hos politiet. Det kan ingen betvivle, og det viser torsdagens aktion med al tydelighed,« siger Morten Bødskov og henviser til dagens aktion, hvor Københavns Vestegns Politi i samarbejde med Task Force Øst, Københavns Politi, Nordsjællands Politi og Rigspolitiet anholdt i alt 39 personer i Skovlunde, Værebro og Høje Gladsaxe, heriblandt ledende bandemedlemmer.

»Det er meget vigtigt, at der skabes et modpres mod banderne. Vi skal have brudt bandernes fødekæde ved hjælp af en præventiv indsats, og politiet arbejder massivt på flere parametre, og jeg mener, at vi skal give politiet arbejdsro.«

Retsordfører for Venstre, Karsten Lauritzen, undrer sig over, at Morten Bødskov opfordrer til, at politikerne ikke skal blande sig på nuværende tidspunkt.

»Når forældre oplever, at børnehaver skal have vagter i Køge, så tror jeg, at det er ret vigtigt, at de forældre oplever en vis politisk fokus,« siger han.

Både Dansk Folkeparti og Venstre sætter desuden spørgsmålstegn ved, at regeringen har valgt at flytte 75 betjente til trafikkontrol samt fordele 200 københavnske betjente til det vestlige Danmark. Morten Bødskov afviser, at de prioriteringer får betydning for politiets indsats mod bandekriminalitet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu