Bødskov om Christiania-vold: Helt grotesk

8. juni 2012 17:48 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Bødskov om Christiania-vold: Helt grotesk
Billede mangler

– Det er helt grotesk. Jeg tager stærkt afstand fra det. Det er meget alvorligt.
Sådan siger justitsminister Morten Bødskov (S) om torsdagens episode, hvor en TV2-journalist blev klædt af til skindet og smidt ud af Christiania, fordi han angiveligt havde filmet med skjult kamera i fristaden.
– Vi skal alle tage afstand for den form for afstumpethed, som det er udtryk for. Jeg ved, politiet tager sagen meget alvorligt.
– Det er bare endnu en understregning af, at der i miljøet på Christiania er problemer, og de kan bedst håndteres ved, at også christianitterne tager skarp afstand fra det, siger Morten Bødskov efter et EU-møde i Luxembourg.
Han opfordrer vidner til vold og trusler på Christiania til at melde det til politiet, så “de modbydelige typer, der står bag, kan blive straffet for det.”
Samtidig afviser justitsministeren, at politiet ikke gør sit arbejde godt nok, selvom Københavns Politi har tilkendegivet, at man “i en periode har valgt at nedtone sin fysiske tilstedeværelse på Christiania.”
– Politiet er til stede i området. Politiet håndterer selvfølgelig den her type sager og tager dem meget alvorligt, siger Morten Bødskov.
Spørgsmål: Men hvad med på Pusher Street?
– Jeg skal ikke tilrettelægge politiets taktiske indsats på Christiania. Jeg er helt sikker på, at kommer der anmeldelser om trusler om vold eller direkte vold, så tager politiet det meget alvorligt, gentager ministeren.
Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, har på baggrund af overfaldet på journalisten kaldt Morten Bødskov i samråd med henblik på at få garantier for, at presse- og ytringsfriheden også kommer til at gælde i fristaden.
/ritzau/

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu