Bødskov om ex-minister: Jeg ved intet!

10. april 2012 12:41 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Bødskov om ex-minister: Jeg ved intet!
Billede mangler

Folketinget får ikke nye svar på, om Politiets Efterretningstjeneste blev påvirket politisk til at slette Sohns DKP-mappe, melder minister.
 
Justitsminister Morten Bødskov (S) svarer nu på kritikken om Politiets Efterretningstjenestes sletning af SF’s erhvervsminister Ole Sohns sagmappe om hans tid som formand for DKP.
 
Det sker efter, at den tidligere socialdemokratiske justitsminister Bjørn Westh over for B.T. har afsløret, at han i sin tid beordrede denne sagsmappe makuleret.
 
Et forhold som Morten Bødskov ikke har vidst noget om, forklarer han til Newspaq.
“Jeg har intet kendskab til, hvad Bjørn Westh skulle have foretaget sig. Det, jeg henholder mig til, det er, at der er afgivet et folketingssvar fra den tidligere regering, og deraf fremgår det meget klart, at det er en beslutning, der er truffet af den daværende ledelse i Politiets Efterretningstjeneste,” siger ministeren.
 
Folketingets Udvalg vedrørende Efterretningstjenesterne vil have Justitsministeriet til at kulegrave, om PET blev påvirket politisk, men Bødskov afviser, at forholde sig til sin forgængers udtalelse.
 
Ifølge Bjørn Westh gav han PET lov til at slette politiske mapper fra koldkrigsårene, da sager om Sohns fortid var “unødvendige” og “myteskabende”, lød det i B.T.
 
“Jeg kan ikke udlægge, hvad Bjørn Westh udtaler sig om,” understreger Morten Bødskov, som fastholder, at VK-regeringen i sin tid kom med fyldestgørende svar nok i sagen.
 
“Det er ikke noget nyt i den her sag om PETs markulering af disse sager. Det har været kendt i flere år, og den tidligere justitsminister Brian Mikkelsen har jo også svaret Folketinget på indtil flere spørgsmål i sagen,” siger han videre.
 
Den daværende konservative justitsminister oplyste i 2009, at PET havde makuleret sagerne, og at dette var sket på initiativ af tjenestens ledelse.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu