Bødskov: Pet-anholdelser understreger alvor

27. april 2012 16:23 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Bødskov: Pet-anholdelser understreger alvor
Billede mangler

Justitsminister Morten Bødskov (S) ønsker ikke direkte at kommentere formiddagens anholdelser i København. Men han siger fra et rådsmøde med EU-kollegerne i Luxembourg, at der er en generel lektie fra den slags begivenheder.
– Det understreger jo alvoren i den trussel, Danmark står overfor. Det understreger også vigtigheden af de diskussioner, vi har haft her i går på rådsmødet.
– Det er vigtigt, at vi hele tiden har fokus på, hvordan truslen fra terror udvikler sig. Og at vi hele tiden har en diskussion af, hvordan vi kan indrette vores værktøjer og vores indsatser mod at forebygge og forhindre forsøg på terrorangreb, også i Danmark, siger Bødskov.
EU-landenes justits- og indenrigsministre havde på deres møde torsdag netop en række emner med relation til terrorbekæmpelse på dagsordenen.
De enedes blandt andet om at arbejde for at indføre et europæisk såkaldt PNR-system for bedre at kunne udveksle oplysninger om flypassagerer. Et register Danmark dog ikke kommer til at deltage i på grund af det danske retsforbehold.
EU-landene vil også forbyde private at købe en række kemikalier, der kan bruges til at fremstille sprængstoffer.
Over frokosten torsdag havde ministrene besøg af blandt andre chefen for Politiets Efterretningstjeneste, Jakob Scharf, der fortalte om danske erfaringer i kampen mod terror, herunder forsøg på at finde soloterrorister og “afradikalisere” fundamentalister.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu