Bødskov til kamp mod rocker-aspiranter

11. maj 2012 13:31 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Bødskov til kamp mod rocker-aspiranter
Billede mangler

De hårdkogte rockere og gadebander gør alt for at slå klørene i usikre unge, som rekrutteres til organiseret kriminalitet – og det skal stoppes.
Sådan lyder reaktionen fra justitsminister Morten Bødskov (S) til Rigspolitiets nye banderapport, som kortlægger rocker- og bandekriminaliteten i 2011.
– De benytter enhver chance for at tiltrække usikre unge, der indrulleres som medlemmer og hangarounds i deres modbydelige aktiviteter. De gør alt, hvad de kan, for at styrke sig selv, siger Morten Bødskov.
Derfor skal de kriminelle miljøer udsættes for et yderligere og massivt pres, så rekrutteringen kan stoppes, lyder det.
– Vi skal stoppe fødekæden. Det gælder især i de udsatte boligområder, hvor vi forstærker den kriminalpræventive indsats over for unge, som risikerer at komme ud i de her onde cirkler, siger justitsministeren.
Den nye banderapport viser, at politiet nu holder øje med ikke færre end 133 rockerklubber og bandegrupperinger i den danske underverden.
– Tallet er i høj grad et udtryk for, at politiet sidder hårdt på banderne og rockerne. Når man laver flere aktioner, stresser dem og kommer tættere på miljøet, så kommer der flere personer ind på radaren, siger Morten Bødskov.
– Vi står over for en stor udfordring, men vores indsats giver pote og store gevinster: Vi presser den hårde kerne, og rigtigt mange sidder fængslet eller varetægtsfængslet, tilføjer han.
Rockerne rekrutterer i høj grad deres nye medlemmer fra danske hooligangrupperinger. Rigspolitiet mener, at 40-60 personer fra hooliganmiljøet gennem de senere år er blevet rekrutteret til rockermiljøet.
– Der er kun en ting at sige til det her: Stort pres er det eneste, der hjælper. Vi har med personer at gøre, som lever og ånder for kriminalitet. De lever af at ydmyge folk, siger Morten Bødskov.
I 2011 blev personer fra miljøerne idømt i alt 635 års fængsel. I 2010 var det tilsvarende tal 544 års fængsel. Der blev rejst 4976 sigtelser mod 4259 sigtelser i 2010.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu