Bødskov udpeger partifælle som ny trafikformand

2. maj 2013 21:41 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Bødskov udpeger partifælle som ny trafikformand
Billede mangler

Justitsminister Morten Bødskov (S) vil i næste uge officielt udnævne partifællen og Ishøj-borgmesteren Ole Bjørstorp (S) til ny formand i Rådet for Sikker Trafik. Det skriver Jyllands-Posten.

 

Folketingsmedlem Tom Behnke (K) måtte i november forlade formandsposten, da det blev afsløret, at han havde givet direktør Anders Rosbo, der er tidligere kommunikationsrådgiver for de Konservative, en lønstigning på 27 procent over fire år uden at orientere hverken justitsministeren eller rådets forretningsudvalg.

Udnævnelsen af Ole Bjørstorp som ny formand får flere politikere til at kritisere den nye omgang »kammerateri« i Rådet for Sikker Trafik.

»Kammerateriet går igen, og det, synes jeg, er trist. Det er ærgerligt, at rådet skal have sådan et hak i troværdigheden. Jeg håber, at Bødskov og borgmesteren kan holde deres sti ren, men der er altid den der mistanke, som klæber til dem,« siger Enhedslistens trafikordfører, Henning Hyllested (Ø), til Jyllands-Posten.

Dansk Folkeparti havde foretrukket en formand uden politiske bånd.

»Så lå det mere lige for at agere neutralt. For det handler om trafiksikkerhed. Ikke om at ride politiske kæpheste. Men jeg kender ikke manden og ved ikke, om han har faglige kvalifikationer, så han skal da have chancen,« siger trafikordfører Kim Christiansen (DF) til avisen.

Ole Bjørstorp siger, at han ikke vil have en »partipolitisk kasket« på som formand.

»Vi må komme ud over det. Vi må sætte bredere mål op. Det har jeg sagt til justitsministeren, at jeg vil gerne gøre,« siger Ole Bjørstorp til Jyllands-Posten.

Justitsministeren har over for Jyllands-Posten ikke ønsket at kommentere udnævnelsen af Ole Bjørstorp.

En af den nye formands første opgaver bliver udnævnelsen af en ny direktør, efter Anders Rosbo torsdag meddelte, at han træder tilbage.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu