Bødskov vil hemmeligholde lige så meget som V og K

24. februar 2013 04:46 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Bødskov vil hemmeligholde lige så meget som V og K
Billede mangler

Den omdiskuterede paragraf 24 i en kommende offentlighedslov vil hemmeligholde lige så mange dokumenter som en næsten identisk bestemmelse i forgængeren Lars Barfoeds (K) forslag fra 2010, erkender justitsminister Morten Bødskov (S), der ellers dengang kritiserede samme bestemmelse, skriver Information.

 

Paragraf 24 vil undtage dokumenter fra aktindsigt, hvis de udveksles i forbindelse med, at en minister har eller vil få behov for rådgivning fra embedsværket.

Morten Bødskov sagde onsdag flere gange i Folketinget, at regeringen trods en omformulering af paragraf 24 ikke udvider adgangen til aktindsigt i forhold til den tidligere regerings.

Han understreger, at hans paragraf 24 ikke vil åbne op for mere aktindsigt end den tidligere regerings forslag.

Information spurgte i januar 2010 Morten Bødskov om hans syn på daværende justitsminister Lars Barfoeds paragraf 24, som ifølge ministeren var nødvendig for at forbedre lovkvaliteten.

»Jeg har svært ved at se, hvordan den nuværende offentlighed skulle være til skade for lovarbejdet. For mig at se virker det som en søgt forklaring, der skal skærme den siddende regering mod offentlighed. Jeg har svært ved at forestille mig, at offentlighed skulle kunne forringe lovkvaliteten. Indholdet i den foreslåede paragraf 24 savner for mig at se enhver begrundelse,« svarede Morten Bødskov dengang.

Liberal Alliance, Enhedslisten og Dansk Folkeparti, som alle står uden for den politiske aftale om en ny offentlighedslov, anklager justitsministeren for hykleri.

»Det er en tilståelsessag. Ministerens udmelding fjerner jo hele grundlaget for, at regeringspartierne har skiftet holdning. Jeg synes, der er beskæmmende, at man kun lige skal have sat sig i ministerstolen, før man glemmer alt om, hvad man mente, da man var i opposition. Det kunne være, han skulle skele lidt til meningsmålingerne, for så ville han måske blive opmærksom på, at han snart selv kan ende i oppositionen igen,« siger retsordfører i Liberal Alliance,« Simon Emil Ammitzbøll til Information.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu