ANNONCE

Bøde i ruden: Hjem fra ferie til nye regler

26. februar 2021 19:43 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Tilsyneladende uden varsel var der pludselig nye parkeringsregler

En uge i sommerhus blev dyr for Alexander Strachnow Jensen, der bor i det nye boligområde Gartnerbyen i Odense.

Det skriver TV2 Fyn.

Se de typiske bødefælder, danskerne går i, i galleriet over artiklen

Den unge mand vendte nemlig hjem til en parkeringsbøde i forruden. Parkeringsreglerne i området var – tilsyneladende uden varsel – blevet ændret i løbet af den uge, han var væk.

– Da vi kommer hjem søndag, er der sat skilte op i løbet af ugen, uden at vi har fået noget information på mail eller i postkassen, om at der er oprettet en ny zone, hvor vi ikke må parkere, så der ligger en bøde i forruden, siger han til TV2 Fyn.

Flere forskellige selskaber og boligforeninger står bag bebyggelserne i Gartnerbyen. Det er ifølge Gartnerbyen dem, der skal stå for at fortælle beboerne om den slags ændringer.

Sådan kan man klage

Alexander Strachnow Jensen har valgt at klare over sin bøde, og sagen verserer stadig.

Det kan man gøre ved det relativt nye Parkeringsklagenævn, der tilsyneladende har gjort chancen for medhold noget større.

Det viser tal fra nævnets første årsrapport viser nemlig, at klagerne i seks ud af ti tilfælde har fået noget ud af at klage:

– Der er ingen tvivl om, at Parkeringsklagenævnet har forbedret forbrugerbeskyttelsen på det private parkeringsområde markant. Det viser ikke bare antallet af afgjorte sager, men nok så vigtigt de mange frafaldne sager, hvor p-selskaberne i tre ud af fire tilfælde under klageprocessen valgte at frafalde deres p-afgift. Det betyder, at forbrugerne i 60 procent af tilfældene faktisk får noget ud af at gå til Parkeringsklagenævnet, har juridisk konsulent i FDM Dennis Lange tidligere sagt til FDMs hjemmeside.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu