ANNONCE

Bøde til chauffør og vognmand

16. marts 2019 06:22 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Politiet vil også have fat i hans kørekort. Nu skal han i retten.

Bøde til chauffør og vognmand
Ikke at have styr på dokumentationerne kan koste 360.000 kroner. Foto: Colourbox.

En udenlandsk chauffør og vognmanden har fået to bøder – til en ‘samlet værdi’ på i alt 360.000 kroner.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

En rumænsk lastbilchauffør står til en bøde på 120.000 kroner for manglende dokumentation af kørslen i en rumænsk lastbil, medens vognmanden på objektivt ansvar bliver præsenteret for en bøde på 240.000 kroner i samme sag.

Færdselspoliti kontrollerer lastbil

En politipatrulje fra Tungvognscenter Øst i Greve kontrollerede fredag 15. marts 2019 på Køge Bugt Motorvejen ved rastepladsen i Karlslunde en rumænsk lastbil med tilkoblet dansk sættevogn.

Vogntoget blev ført af en 46-årig rumænsk lastbilchauffør, som kun kunne dokumentere de sidste to dages kørsel i lastbilen og ikke kunne fremvise diagramark for mindst 20 dages kørsel inden for de seneste 28 dage i en lastbil med en analog takograf.

Den rumænske lastbilchauffør blev sigtet for overtrædelse af takografforordningen, der som udgangspunkt straffes med en bøde på 6.000 kroner per dag, hvor en kørsel ikke kan dokumenteres ved fremvisning af et diagramark fra takografen.

Fakta

Lastbilernes takografer

  • Registrerer elektronisk oplysninger om køretøjets og førerens aktiviteter, fx køretider.
  • Lagrer oplysningerne i et elektronisk datalager, som er indbygget i takografen, og på det førerkort, som føreren skal anvende i takografen.
  • Føreren skal anvende et førerkort også kaldet et takografkort.
  • På førerkortet registreres alle førerens aktiviteter i en periode på 28 dage.
  • Når de 28 dage er gået, overskrives tidligere oplysninger på kortet.

Lastbilchaufførens vognmand er også blevet sigtet som ansvarlig i denne sag, og det rumænske vognmandsfirma er blevet præsenteret for et bødekrav på 240.000 kroner i anledning af chaufførens overtrædelser af takografforordningen i EU.

Vognmandens danske speditørfirma har valgt at stille garanti for bødepåstanden til både lastbilchaufføren og vognmanden.

I retten i maj

Sagen mod lastbilchaufføren er allerede berammet i Retten i Roskilde til 6. maj 2019, hvor anklagemyndigheden tillige vil nedlægge påstand om, at lastbilchaufføren skal ubetinget frakendes sit kørekort til lastbil i Danmark i et tidsrum, der fastsættes af retten.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu