ANNONCE

Bøde til kendt strandkiosk

17. august 2020 14:46 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Strandkiosken ved Moesgaard Strand er en af de mere kendte iskiosker i og omkring Aarhus-området. Fødevarestyrelsen fandt flere problemer under seneste besøg.

Bøde til kendt strandkiosk
Ishuset ved Moesgaard Strand har også under coronakrisen været velbesøgt. Foto: Christian Lykking/Scanpix

For rundt regnet 14 dage siden dukkede Fødevarestyrelsen op hos den – især for lokale – velkendte iskiosk ved Moesgaard Strand.

Det, kontrollanten fandt på stedet, medførte en bøde og en sur smiley. I den efterfølgende offentliggjorte rapport kan man læse i detaljer, hvad der var galt.

Bøden lød på 5000 kroner, og en sur smiley blev påført kontrolrapporten efter besøget, der fandt sted den 30. juli.

– Det er vi rigtig kede af, siger ejer Henrik Mensch, der har haft strandkiosken i seks år uden egentlige anmærkninger fra fødevaremyndighederne.

Skimmellignende

Fødevarestyrelsens bemærkninger drejer sig om rengøringen, der ifølge kontrollanten har været noget mangelfuld. For eksempel fremstod emfanget i køkkenet med edderkoppespind og fedtet brune belægninger.

I kølerummet var der på blæseren, hvad der beskrives som skimmellignende sorte belægninger. Det samme på undersiden af reoler i kølerummet. Generelt var indgangen til kølerummet snavset med produktrester på gulvet.

“Slush ice-maskinerne femstår med fedtede og støvede belægninger på udvendige sider. Lille køleskab bag disk fremtræder ligeledes snavsede og med plamager af produktrester i bund og på køleribbe”, skriver kontrollanten.

Der skal være styr på det

Ifølge ejeren Henrik Mensch, så blev der selv samme dag gjort grundigt rent i hele iskiosken. Han mener, at kontrollanten har overdrevet en smule, men siger dog til Newsbreak.dk, at der selvfølgelig skal være styr på tingene.

– Vi gør rent hver aften, inden der bliver lukket ned. Lige den dag var den driftsansvarlige ikke i kiosken, og der har virkelig været travlt over sommeren. Det er selvfølgelig ikke nogen undskyldning, siger han.

Mensch ejer firmaet Beachfood & Coffee, der driver en række iskiosker i og omkring Aarhus. Ingen af de andre kiosker har fået sure smileys af Fødevarestyrelsen på grund af manglende rengøring eller andet, der har med fødevarer at gøre. En enkelt har dog for to år siden på grund af en administrativ fejl, der har medført, at nogle papirer er sendt til en forkert adresse.

Han glæder sig til, at Fødevarestyrelsen kigger forbi iskiosken ved Moesgaard igen, så den sure smiley kan fjernes.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu