ANNONCE

Boeing-fly sikkerhedslander

26. februar 2021 09:33 | Af: Maiken Krongaard, mk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Motorproblemer i et Boeing 777-fly var skyld i sikkerhedslandingen i Moskva. Meldingen kommer kort efter, at tilsvarende fly tabte motor over USA

Boeing-fly sikkerhedslander
Et Boeing 777 fra selskabet United Airlnes med 231 passager om bord måtte lørdag den 20. februar nødlande i Denver i Colorado, kort efter det var lettet fra samme lufthavn. På billedet ses tydeligt, at der er brand i højre motor, og kort efter tabte flyet denne motordel. Foto: Hayden Smith/Reuters

Et fly af typen Boeing 777 er fredag morgen sikkerhedslandet i Ruslands hovedstad, Moskva, med motorproblemer, oplyser selskabet, der ejer flyet.

Det sker ikke mange dage efter, at et tilsvarende Boeing-fly tabte en motor over USA og måtte foretage en nødlanding.

– Under en cargoflyvning med nummer 4520 fra Hongkong til Madrid blev der opdaget en fejlagtig operation i motor-kontrolsensoren, oplyses det i en forklaring fra flyselskabet, Rossiya.

– Besætningen besluttede at foretage en sikkerhedslanding i Moskva, fremgĂĄr det.

Flytracker online bekræfter, at det drejer sig om et Boeing 777.

Ingen tilskadekomne

Ingen kom til skade under nødlandingen i Denver, USA, lørdag. Men en video optaget af en passager i kabinen viste, at motoren var i brand, mens metaldele faldt ned fra flyet.

Episoden er det seneste slag for Boeing, der kun for nylig genoptog leveringerne af 737 MAX-flyet, der var involveret i to dødelige flystyrt.

Det var i Indonesien og Etiopien i oktober 2018 og marts 2019. I alt 339 passagerer og besætningsmedlemmer mistede livet. Det betød, at alle fly af denne type verden over blev taget ud af drift.

Det har vist sig, at der var problemer med den software, som var lagt ind i det nyudviklede 737-MAX.

Havarieksperter undersøger, om metaltræthed var årsag til, at den ene motor på Boeing 777-flyet brød i brand og faldt til jorden i Denver.

Amerikanske Boeing har efter motorulykken beordret 128 777’er sat pĂĄ jorden for at fĂĄ tjekket deres Pratt & Whitney-motorer.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu